Aan de slag met uw dak

Uw dak houdt weer en wind buiten. Dat is fijn, maar het kan nog veel méér! Met uw dak kunt u energie opwekken via zonnepanelen. U kunt er ook een groene oase realiseren, met sedum of ander groen. Ook kunt u op uw dak een combinatie van groen en zonnepanelen leggen. We helpen er u graag bij!

De kansen die uw dak biedt

  • Verlaag uw energierekening en beperk uw CO2-uitstoot met uw eigen zonnepanelen.
  • Een groen dak is een oase voor insecten en vogels en staat mooi.
  • Groen op uw dak heeft een verkoelend effect.
  • Groen op uw dak houdt water vast en voorkomt dus wateroverlast bij hevige buien.
  • Met groen op uw dak gaat uw dakbedekking langer mee.
  • Groen en  zonnepanelen op uw dak gaan heel goed samen. Zonnepanelen worden op hun plaats gehouden door het gewicht van het groen. En het groen houdt de zonnepanelen koeler waardoor ze meer opleveren.

Ik wil zonnepanelen

Lees meer over het kopen van zonnepanelen op de site van Mijn Groene Huis.

Wilt u meer weten over het huren of gezamenlijk aanschaffen van zonnepanelen? Voor op het dak van uw eigen woning, of door gebruik te maken van een dak in de buurt? Op de site van Mijn Groene Huis vindt u ook over deze onderwerpen veel informatie. Kijk bij Zon op Zeist.

Ik wil groen op mijn dak

Lees op de site van NMU over of uw dak geschikt is, over gratis berekeningen om de draagkracht van uw dak te berekenen, over betrouwbare leveranciers, over collectieve inkoop, over subsidiemogelijkheden en over hoe u offertes goed kunt beoordelen.

Ik wil zonnepanelen én een groendak

Lees op de site van NMU over of uw dak geschikt is, over gratis berekeningen om de draagkracht van uw dak te berekenen, over betrouwbare leveranciers, over collectieve inkoop, over subsidiemogelijkheden en over hoe u offertes goed kunt beoordelen.