Zorg en ondersteuning tijdens coronacrisis

Het coronavirus en de coronamaatregelen hebben soms grote impact op ons leven. Misschien heeft u nu (extra) zorg of ondersteuning nodig. Op deze pagina leest u hoe we hiermee omgaan tijdens deze crisis en waar u terechtkunt.

De Luisterlijn

Voor een vertrouwelijk gesprek belt u telefoonnummer 0900 0767 (normaal tarief en dag en nacht bereikbaar). Lees meer over de luisterlijn.

De Ouderen-infolijn van de KBO-PCOB

Als senior kunt u met uw vragen terecht bij de Ouderen-infolijn. Hiervoor belt u telefoonnummer 030 340 0600 (elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur).

Kindertelefoon

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen in Nederland tussen de 8 en 18 jaar. Bel daarvoor telefoonnummer 0800 0432 (gratis en anoniem).

MIND Korrelatie

Voor anonieme, professionele psychische en psychosociale hulp belt u 0900 1450 (elke werkdag tussen 9.00 en 18.00 uur). Lees meer over MIND Korrelatie.

Rode Kruis hulplijn

Voor advies of een luisterend oor belt u telefoonnummer 070 445 5888 (elke werkdag tussen 9.00 en17.00 uur). 

The Red Cross Help-line

The Red Cross Help-line is also available for people who don’t speak Dutch. We can help them through a Whatsapp-helpline. 

De Oudertelefoon

Voor ouders wie het thuis even te veel wordt, bellen met 085 130 4658 (anonieme hulplijn). Lees meer over de Oudertelefoon.

Veilig thuis

Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Bel daarvoor telefoonnummer 0800 2000 (dag en nacht gratis bereikbaar).

Heeft u hulp nodig om thuis de boel draaiende te houden? Zoekt u naar een manier om meer onder de mensen te komen? Of maakt u zich zorgen over een ander? Met dit soort kunt u via de gemeente gratis terecht bij de medewerkers van het Sociaal Team. Zij zijn er voor hulp en ondersteuning (Wmo).

U vindt het Sociaal Team tijdens de wijkspreekuren in alle wijkcentra. Maar het Sociaal Team is ook bereikbaar via 14 030 of zeist@zeist.nl.

De medewerkers van MeanderOmnium zitten klaar voor iedereen met vragen of behoefte aan een luisterend oor: 030 694 0400 (elke werkdag tussen 9.00 en 13.00 uur).

Bij het signaalpunt eenzaamheid kunt u dag en nacht (7 dagen per week) signalen over eenzaamheid doorgeven. Heeft u behoefte aan contact? Of maakt u zich zorgen over iemand die eenzaam is of dreigt te raken? Bel dan naar het signaalpunt eenzaamheid via telefoonnummer 030 694 0414. Een medewerker van MeanderOmnium gaat binnen 24 tot 48 uur op huisbezoek.

Lees meer over eenzaamheid.

Ook nu blijven de huisartsen bereikbaar en bieden ze de normale huisartsenzorg aan.

E-consult

Om het aantal contact-momenten te beperken vragen we u om gebruik te maken van de mogelijkheid om via een e-consult uw vraag voor te leggen aan uw huisarts. U kunt dat doen via de Zorg4Zeist App of via het PatientPortaal van uw huisartsenpraktijk, kijk daarvoor op de website van uw eigen huisarts.

Ook kunt u het antwoord op medische vragen vinden via de websites:

Heeft u zorg of ondersteuning nodig tijdens het herstel na corona? In de gemeente Zeist werken zorgverleners samen in het zorgprogramma 'Herstellen na corona’.

Lees meer op de website Zorg4Zeist.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur via telefoonnummer 030 820 0227. Of stuur een e-mail naar info@cjgzeist.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van het CJG.

De website JouwGGD is bedoeld voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar. Op deze site staat betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media.

De peutergroepen zijn op dit moment weer volledig open. Meer informatie over de verschillende organisaties en locaties

Steunpunt mantelzorg Zeist is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren via telefoonnummer 030 692 5319 of per e-mail via info@mantelzorgzeist.nl.

Vrijwilliger Thuis is het loket waar iedereen terecht kan die hulp van een vrijwilliger nodig heeft. Dit loket wordt beheerd door de Vrijwilligerscentrale.