Algemene informatie

Gemeentelijke begraafplaats en crematorium Zeister Bosrust ligt aan de Woudenbergseweg, in de bossen net buiten de bebouwde kom van Zeist. Zeister Bosrust is ruim 18 hectare groot en ruim van opzet. Het is een parkbos met graven, een crematorium, twee urnentuinen, een verstrooiingsveld en een aulagebouw. De historische zichtlijnen zijn nog duidelijk aanwezig.

De begraafplaats werd in 1917 in gebruik genomen. Er zijn ruim 11.000 graven. Een klein deel van de begraafplaats is katholiek en een klein deel is islamitisch.

Informatie:

Nieuws: Uitbreiding urnentuinen

De vraag naar asbestemmingen is de laatste jaren toegenomen. Daarom gaan wij de oude en de nieuwe urnentuin uitbreiden. Er komen ongeveer 160 nieuwe plekken. De werkzaamheden starten vanaf 30 mei en zijn waarschijnlijk in juli klaar. Het (ver)bouwen kan wat overlast in de urnentuinen veroorzaken. Wij vragen daarvoor uw begrip.

Beschrijving werkzaamheden

In de oude urnentuin – links achter het aulagebouw – gaan we het middenstuk verwijderen. Hiervoor in de plaats komen taludnissen. De bestaande ronding maken we ook langer.

In een volgende fase bouwen we een nieuwe urnenmuur in de nieuwe urnentuin, rechts achter het aulagebouw. Ook komen er muurnissen in de grote ronding met de 4 bankjes.

Graf zoeken en vinden

Zoekt u een bepaald graf op de begraafplaats of in de urnentuinen? U kunt de plek van het graf opzoeken met de zoekhulp.

Graf zoekhulp

Looproute naar het graf

U kunt de plek van een graf vinden met behulp van de informatiezuil bij het aulagebouw. De informatiezuil kan voor u een plattegrond met de looproute naar het graf uitprinten. U kunt natuurlijk ook een medewerker van Zeister Bosrust vragen om hulp. Zij helpen u graag.

plattegrond Zeister Bosrust (pdf, 234 KB)

Op de plattegrond geven symbolen de plek aan van de voorzieningen, zoals WC's  en water tappunten. Met kleuren en letter/nummercodes zijn de soorten graven aangegeven.

Archiefinformatie

Zoekt u achtergrondinformatie over een graf uit ons archief? Neemt u dan contact  op met het kantoor van Zeister Bosrust.

Het parkbos waarin begraafplaats en crematorium Zeister Bosrust ligt, is te voet toegankelijk. Voor mensen die slecht ter been zijn, kunt u bij het aulagebouw een rolstoel lenen. De toiletten zijn goed toegankelijk voor minder validen.

Voor slechthorenden is er individuele ringleiding aanwezig.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Op het graf of in de urnentuinen mag u bloemen en grafstukken neerleggen. Ook mag u potplanten of vazen met bloemen zetten en planten planten op het graf.

Op de verstrooiïngsplaats mag u alleen bloemen neerleggen, maar geen planten planten.

Konijnen

Zeister Bosrust is een parkachtige, bosrijke omgeving waar konijnen voorkomen. Sommige vaste planten vinden konijnen niet lekker.

'vraatvriendelijke' planten (pdf, 90 KB)

Bij Zeister Bosrust vinden we aandacht voor onderhoud van de begraafplaats, urnentuinen, verstrooiingsveld en het parkbos erg belangrijk. De gemeente Zeist voert het algemeen onderhoud uit. Daarnaast maakt de gemeente elk jaar alle gedenktekens schoon, verwijdert zij twee keer per jaar het onkruid en zorgt zij voor de winterharde beplantingen.

Vereniging Betrokkenen Gemeentelijke Begraafplaats Zeist

Per adres: Berkenlaan 40, 3707 BD Zeist
Telefoonnummer: 030 2731258
E-mail: r.vaneck@hetnet.nl
Website: www.vbg-begraafplaats-zeist.nl

Stichting Oude Algemene Begraafplaats Zeist

Per adres: Homeruslaan 26, 3707 GT Zeist
Telefoonnummer: 030 6921480
Website: www.oudealgemenebegraafplaatszeist.nl