Algemene informatie

Gemeentelijke begraafplaats en crematorium Zeister Bosrust ligt aan de Woudenbergseweg, in de bossen net buiten de bebouwde kom van Zeist. Zeister Bosrust is ruim 18 hectare groot en ruim van opzet. Het is een parkbos met graven, een crematorium, 2 urnentuinen, een verstrooiingsveld en een aulagebouw. De historische zichtlijnen zijn nog duidelijk aanwezig.

De begraafplaats werd in 1917 in gebruik genomen. Er zijn ruim 11.000 graven. Een klein deel van de begraafplaats is katholiek en een klein deel is islamitisch.

Graf zoeken en vinden

Zoekt u een bepaald graf op de begraafplaats of in de urnentuinen? U kunt de plek van het graf bij Zeister Bosrust opzoeken met de zoekhulp:

 1. open de 'Graf zoekhulp'
 2. kies gemeente: Zeist
 3. vul in: naam overledene
  • dit mag ook alleen een voornaam of achternaam zijn
  • als u dit veld leeg laat, moet u wel iets invullen bij het veld 'overlijdensdatum'
 4. en/of, vul in: overlijdensdatum
  • dit mag ook alleen een jaar, maand of dag zijn
  • als u dit veld leeg laat, moet u wel iets invullen bij het veld 'naam'
 5. zoek
Graf zoekhulp

U kunt natuurlijk ook een medewerker van Zeister Bosrust vragen om hulp. Zij helpen u graag.

Plattegrond

Op de plattegrond van Zeister Bosrust (pdf, 234 KB) geven symbolen de plek aan van de voorzieningen, zoals WC's  en watertappunten. Met kleuren en letter/nummercodes zijn de soorten graven aangegeven.

Archiefinformatie

Zoekt u achtergrondinformatie over een graf uit ons archief? Neemt u dan contact op met het kantoor van Zeister Bosrust.

Het parkbos waarin begraafplaats en crematorium Zeister Bosrust ligt, is te voet toegankelijk. Voor mensen die slecht ter been zijn, kunt u bij het aulagebouw een rolstoel lenen. De toiletten zijn goed toegankelijk voor minder validen.

Voor slechthorenden is er individuele ringleiding aanwezig.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Op het graf of in de urnentuinen mag u bloemen en grafstukken neerleggen. Ook mag u potplanten of vazen met bloemen zetten en planten planten op het graf.

Op de verstrooiïngsplaats mag u alleen bloemen neerleggen, maar geen planten planten.

Konijnen

Zeister Bosrust is een parkachtige, bosrijke omgeving waar konijnen voorkomen. Sommige vaste planten vinden konijnen niet lekker.

'vraatvriendelijke' planten (pdf, 90 KB)

Bij Zeister Bosrust vinden we aandacht voor onderhoud van de begraafplaats, urnentuinen, verstrooiingsveld en het parkbos erg belangrijk. De gemeente Zeist voert het algemeen onderhoud uit. Daarnaast maakt de gemeente elk jaar alle gedenktekens schoon, verwijdert zij twee keer per jaar het onkruid en zorgt zij voor de winterharde beplantingen.

Vereniging Betrokkenen Gemeentelijke Begraafplaats Zeist

Per adres: Berkenlaan 40, 3707 BD Zeist
Telefoonnummer: 030 2731258
E-mail: r.vaneck@hetnet.nl
Website: www.vbg-begraafplaats-zeist.nl

Stichting Oude Algemene Begraafplaats Zeist

Per adres: Homeruslaan 26, 3707 GT Zeist
Telefoonnummer: 030 6921480
Website: www.oudealgemenebegraafplaatszeist.nl