Nieuwe energie voor Zeist

kinderen in een weiland met een speelgoed windmolen

We gaan over van oude fossiele energie, naar nieuwe duurzame energie. Gelukkig zijn we in Nederland heel goed in veranderen en innoveren. Dit is niet de eerste keer dat we grote veranderingen doorvoeren in onze energievoorziening. Bovendien beginnen we niet bij nul: al heel veel inwoners en ondernemers zijn druk bezig. En dat levert veel op: een schoner, gezonder en groener Zeist en een betere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. Klimaatverandering vraagt om actie!

Krant nieuwe energie (PDF 6,9 MB)

Hieronder vindt u wat er allemaal al gebeurt en wat er nog te gebeuren staat rond de zogeheten ‘energietransitie’. U leest hier over: wat gebeurt er gemeentebreed, wat gebeurt er in uw wijk en wat kunt u doen in uw woning of uw bedrijf. Ook in ons vervoer gaan er zaken veranderen. We gaan samen aan de slag!

Nieuwe energie in uw wijk

Alle wijken krijgen nieuwe energie. Aardgas wordt vervangen door andere warmtebronnen. Hoe gaat dat? Wat gebeurt er al in de wijken en wat staat er gepland?
Lees verder over nieuwe energie in uw wijk

Nieuwe energie in uw woning

Wat kunt u doen om uw woning te verduurzamen? Hoe bespaart u energie? Hoe bereidt u uw woning voor op aardgasvrij? Waar vindt u hulp?
Lees verder over nieuwe energie in uw woning

Nieuwe energie gemeentebreed

De gemeente onderzoekt de mogelijkheden voor zonnevelden, windmolens en andere duurzame energiebronnen. Ook bereiden we ons voor op aardgasvrije wijken.
Lees verder over energie gemeentebreed

Nieuwe energie in uw bedrijf

Wat kunt u doen om uw bedrijf te verduurzamen? Hoe bespaart u energie? Hoe bereidt u uw bedrijf voor op aardgasvrij? Waar vindt u hulp?
Lees verder over nieuwe energie in uw bedrijf

Nieuwe energie in gemeentelijke organisatie

Uw gemeente werkt natuurlijk ook aan verduurzaming. We pakken onder meer onze 100 gemeentelijke gebouwen aan.
Lees verder over nieuwe energie in organisatie

Nieuwe energie voor uw vervoer

We gaan schoner rijden: meer fiets, minder auto. En voertuigen gaan over op nieuwe, duurzame energie.
Lees verder over nieuwe energie vervoer