Nieuwe energie voor Zeist

Jongetje dat blaast tegen een getekende windmolen

Klimaatverandering is al merkbaar. Extreem weer doet al veel schade aan natuur en aan samenlevingen. Dat is het slechte nieuws. Om dit tegen te gaan, moeten we broeikasgassen terugbrengen en we moeten af van fossiele brandstoffen. En dát is ook het goede nieuws: door over te gaan naar nieuwe, duurzame energie voor Zeist, bouwen we aan een schoner, gezonder en groener Zeist. Samen werken we aan nieuwe oplossingen en dragen we bij aan een betere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.

Hieronder vindt u wat er allemaal al gebeurt en wat er nog te gebeuren staat. We gaan van groot naar klein: wat gebeurt er gemeentebreed, wat gebeurt er in uw wijk en wat kunt u bijdragen in uw woning of uw bedrijf. De gemeente wil als organisatie ook graag een goed voorbeeld geven. Ook dat vindt u hieronder.

Nieuwe energie gemeentebreed

De gemeente onderzoekt, deels samen met omringende gemeenten, wat voor duurzame energie we op welke plekken kunnen opwekken. Ook bereiden we ons voor op aardgasloze wijken.
Lees verder

Nieuwe energie in uw wijk

Alle wijken krijgen nieuwe energie. Aardgas wordt vervangen door andere warmtebronnen. Hoe gaat dat? Wat gebeurt er al in de wijken en wat staat er gepland?
Lees verder

Nieuwe energie in uw woning

Wat kunt u doen om uw koop- of huurwoning te verduurzamen? Hoe bespaart u energie? Hoe bereidt u uw woning voor op aardgasvrij? Waar vindt u hulp?
Lees verder

Nieuwe energie in uw bedrijf

Wat kunt u doen om uw bedrijf te verduurzamen? Hoe bespaart u energie? Hoe bereidt u uw bedrijf voor op aardgasvrij? Waar vindt u hulp?
Lees verder

Nieuwe energie in de gemeentelijke organisatie

Uw gemeente werkt natuurlijk ook aan verduurzaming. We pakken onder meer onze 100 gemeentelijke gebouwen aan. Maar we doen méér.
Lees verder

Aanmelden voor nieuwsbrief 'Duurzaam Doen'

De e-mailnieuwsbrief Duurzaam Doen houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen rond nieuwe energie.
Lees verder