Meer bloemen voor ons en de bijen

In het voorjaar planten we op een aantal plekken bloeiende planten en struiken. We doen dit om plekken als rotondes en gemeentelijke groenvlakken in de wijk mooier te maken zodat mensen daarvan kunnen genieten en te zorgen voor meer biodiversiteit. We planten bij-vriendelijke beplanting want Zeist is een erkende gemeente op gebied van bij-vriendelijk maken van onze ‘groene ruimte’.  Onder de naam Zeist Zoemtis Zeist al bij-vriendelijker geworden in de afgelopen periode.

In het najaar van 2019 planten we nog meer bollen bij de toegangswegen (bijvoorbeeld de Boulevard).

Walkartweg

Twee plantenbakken krijgen nieuwe beplanting. Een bewonersinitiatief; buurt en wijkmanager hebben hier een plan voor gemaakt.

Johan de Meesterlaan

Aanleg van plantenvakken op verzoek van bewoners. De bewoners van de Johan de Meesterstraat vonden het te ‘stenig’ in hun straat en hebben samen met de wijkmanager een plan gemaakt om een aantal plantvakken aan te leggen met bomen en struiken.

Lyceumlaan

Het plantvak tussen de Lyceumlaan en de Verlengde Slotlaan wordt samen met de rotonde Verlengde Slotlaan opnieuw ingepland met bloeiende heesters. De  coniferen en het bosje worden vervangen door bloeiende planten en struiken. Het gazon wordt in het najaar ingeplant met bollen zodat vanaf het voorjaar van 2020 hier ook een bloeiende berm ontstaat.

Oorlogsmonument Den Dolder

Langs de Dolderseweg is het monument enige tijd geleden gerestaureerd en nu wordt de beplanting vernieuwd. De coniferen die er nu staan zijn zo groot geworden dat ze met hun wortels het monument beschadigen. Op initiatief van de historische vereniging Den Dolder is hier een nieuw ontwerp voor gemaakt. Hierbij is gelet op de bloeitijden zodat met de grote herdenking in mei de beplanting zal bloeien.

Park in Vollenhove

In Vollenhove zijn diverse initiatieven bezig om het groen in de buitenruimte mooier te maken. Ook het park van Vollenhove wordt hierbij meegenomen. Park Vollenhove is een van de drukst bezochte parken van Zeist. We gaan in dit park een aantal grote bloeiende struiken planten. Daarmee krijgt het park er een paar blikvangers bij.

Jacob van Lennepplantsoen

Het ronde plantvak langs de Jacob van Lenneplaan krijgt nieuwe bloeiende beplanting. 

Graaf Adolflaan

Dit voorjaar krijgt de weg nieuwe bestrating en de parkeerplaatsen worden opnieuw ingericht langs de weg (uitvoering door de WOM, kijk ook bij Kerckebosch ). Dit moment pakken we aan om ook nieuwe struiken en planten te planten. 

Rotondes

We planten nog op drie rotondes bloeiende planten aan:

  • Rotonde Griftlaan
  • Rotonde Verlengde Slotlaan
  • Rotonde Laan van Beek en Royen