Herinrichting speelplekken

De gemeente Zeist zorgt graag voor een kindvriendelijke woonomgeving. Dit betekent dat speelplekken veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral heel leuk moeten zijn.

Daarom wordt elk jaar een aantal speelplekken uitgekozen om opnieuw in te richten of om te vormen naar andere speelvormen. Bij deze (her)inrichting of omvorming van speelplekken letten we op de beoogde doelgroep(en) en speelmogelijkheden in de omliggende buurt.

Ontwerpbureau Speelplan, een ontwerpbureau voor speelruimte, heeft de opdracht gekregen om in 2018 en 2019 een aantal speelplekken op te knappen of om te vormen. Soms is het slechts een kleine aanpassing. En soms staat er meer te gebeuren.

Renovatietraject 2018-2019

Het ontwerpbureau gaat als eerste met de volgende 8 speelplekken aan de slag. Deze plekken krijgen een nieuwe inrichting.

Klik op de naam van de speelplek voor de locatie:

Planning

Informatiebijeenkomsten

We hebben in juni voor de gebruikers en omwonenden van de speelplekken informatiebijeenkomsten gehouden. Ontwerpbureau Speelplan begeleidde deze bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kon iedereen, jong en oud, zijn idee├źn en wensen voor de plek vertellen. Ook kon u reageren via een reactieformulier.

Voorlopig ontwerp

Aan de hand van deze reacties heeft bureau Speelplan een voorlopig ontwerp gemaakt voor de acht speelplekken. Deze ontwerpen zijn in september tijdens nieuwe bijeenkomsten bij de speelplekken gepresenteerd. U kon als gebruiker en omwonende ook reageren op de ontwerpen tot en met zondag 7 oktober.

Definitief ontwerp

Ontwerpbureau Speelplan heeft eind oktober de definitieve ontwerpen gemaakt. We richten de speelplekken in het voorjaar van 2019 in aan de hand van het definitieve ontwerp.

Meer informatie

Voor meer informatie over de herinrichting van de speelplekken kunt u contact opnemen met de afdeling Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Zeist via telefoonnummer 14 030 of mail naar zeist@zeist.nl.

U kunt ook direct contact opnemen met ontwerpbureau Speelplan via info@speelplan.nl.