Meer informatie

De Gemeentelijke Begraafplaats Zeist ligt aan de Woudenbergseweg, in de bossen net buiten de bebouwde kom van Zeist. De begraafplaats is ruim 18 hectare groot en ruim van opzet. De begraafplaats is een parkbos met graven, twee urnentuinen en een verstrooiingsveld. De historische zichtlijnen zijn nog duidelijk aanwezig.

De Gemeentelijke Begraafplaats Zeist werd in 1917 in gebruik genomen. Er zijn ruim 11.000 graven. Een klein deel van de begraafplaats is katholiek.

De begraafplaats is te voet toegankelijk. Voor mensen die slecht ter been zijn, kunt u bij de begraafplaats een rolstoel lenen. De toiletten zijn goed toegankelijk voor minder validen.

Voor slechthorenden is er individuele ringleiding aanwezig.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

U kunt de locatie van een graf vinden met behulp van de informatiezuil aan het begin van de begraafplaats. De informatiezuil kan voor u een plattegrond met de route naar het graf uitprinten. U kunt natuurlijk ook een medewerker van de begraafplaats vragen om hulp. Zij helpen u graag.

Als u archiefinformatie zoekt over een graf, neemt u dan contact op met het kantoor van de begraafplaats.

Op het graf of in de urnentuin mag u bloemen en grafstukken neerleggen. Ook mag u potplanten of vazen met bloemen zetten en planten planten op het graf. Op de verstrooiïngsplaats mag u alleen bloemen neerleggen, maar geen planten planten.

De gemeente voert algemeen onderhoud uit op de begraafplaats. Daarnaast maakt de gemeente elk jaar alle gedenktekens schoon, verwijdert zij twee keer per jaar het onkruid en zorgt zij voor de winterharde beplantingen. De onderhoudskosten worden bij u in rekening gebracht. Hier vindt u de tarieven van het onderhoud.

Nog meer informatie

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met ons. Wij helpen u graag.