Bomenkap op de begraafplaats

De begraafplaats bevindt zich in een mooie, bosrijke omgeving. Soms is het dan nodig om bomen te kappen. Deze onderhoudswerkzaamheden vinden plaats in de periode van 25 januari tot en met 15 februari.

Werkzaamheden

Vanaf 25 januari tot en met 8 februari kappen we ongeveer 110 bomen. De week daarna, van 11 tot en met 15 februari, freezen we de stobbes weg. Een stobbe is het uitstekende stompje van de stam en het begin van de wortels. Op sommige plekken liggen er graven, zodat de frees niet bij de stobbe kan komen. In die gevallen zagen we de stobbe af tot op de grond.

Reden bomenkap

Het grootste deel van de te kappen bomen zijn schubconiferen die dood zijn gegaan door de droogte of die bijna dood zijn. Ook worden er wat douglassparren en berken gekapt die dood zijn gegaan.

We halen deze bomen weg, omdat dode bomen gevaarlijk kunnen zijn. Ook geven ze de begraafplaats een onverzorgde aanblik.

Geluid tijdens begrafenissen

Dagelijks is er contact tussen de zaagploeg en de beheerder van de begraafplaats. Zo proberen we de werkzaamheden af te stemmen op de begrafenissen. De plekken waar gewerkt wordt, worden zo gekozen dat er zo min mogelijk zaaggeluid is tijdens een begrafenis.

Meer informatie

Hier vindt u meer informatie over de bomenkap.

Heeft u toch nog vragen? Neemt u dan contact met ons op per e-mail via zeist@zeist.nl of via telefoonnummer 14 030.