Onderhoud begraafplaats

Op de begraafplaats vinden we aandacht voor onderhoud van de begraafplaats en het park erg belangrijk.

Parkeerplaats

Vanaf 9 september vinden er onderhoud plaats aan de parkeerplaatsen bij de oude ingang. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken.

Bomen

In het voorjaar zijn ongeveer 130 bomen gekapt op de begraafplaats. Een deel van die bomen had de droge zomer van 2018 niet overleefd. Een ander deel moesten we kappen vanwege ouderdom en ziekte; de bomen waren niet meer veilig. Natuurlijk hebben we ter vervanging nieuwe bomen aangeplant. De resten van de boomstammen in en net boven de grond, de boomstobben, halen we in september en oktober weg.

Onderhoud paden

In het voorjaar is de bestrating voor de urnenmuur hersteld. Ook hebben we een rolstoelvriendelijke toegang naar de urnenmuur gemaakt. In juni en juli hebben we onderhoud uitgevoerd aan de asfaltpaden in het park.

Restauratie monumentale banken

Op de begraafplaats staan 6 monumentale banken op de begraafplaats. Die zijn dit jaar in hun oude glorie hersteld.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws omtrent de Gemeentelijke begraafplaats Zeist? Dat kan. Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief.

In de nieuwsbrief komen actualiteiten en toekomstige ontwikkelingen rond de begraafplaats aan bod. Er is geen vaste verzendfrequentie.

aanmelden