Meer informatie

De Gemeentelijke Begraafplaats Zeist ligt aan de Woudenbergseweg, in de bossen net buiten de bebouwde kom van Zeist. De begraafplaats is ruim 18 hectare groot en ruim van opzet. De begraafplaats is een parkbos met graven, twee urnentuinen en een verstrooiingsveld. De historische zichtlijnen zijn nog duidelijk aanwezig.

De Gemeentelijke Begraafplaats Zeist werd in 1917 in gebruik genomen. Er zijn ruim 11.000 graven. Een klein deel van de begraafplaats is katholiek.

plattegrond Gemeentelijke begraafplaats Zeist

Graf zoeken

Zoekt u een bepaald graf? U kunt de plek waar uw dierbare begraven ligt op de Gemeentelijke begraafplaats Zeist opzoeken met de zoekhulp.

zoek graf

Graf vinden op de begraafplaats

U kunt de locatie van een graf vinden met behulp van de informatiezuil aan het begin van de begraafplaats. De informatiezuil kan voor u een plattegrond met de route naar het graf uitprinten. U kunt natuurlijk ook een medewerker van de begraafplaats vragen om hulp. Zij helpen u graag.

overzichtsplattegrond (pdf; 254kB)

Archiefinformatie

Als u archiefinformatie zoekt over een graf, neemt u dan contact op met het kantoor van de begraafplaats.

De begraafplaats is te voet toegankelijk. Voor mensen die slecht ter been zijn, kunt u bij de begraafplaats een rolstoel lenen. De toiletten zijn goed toegankelijk voor minder validen.

Voor slechthorenden is er individuele ringleiding aanwezig.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Let op: Naast het aulagebouw bouwen we een crematorium. Ook wordt de aula gerenoveerd. Dit kan misschien wat overlast veroorzaken. Meer informatie over de (ver)bouwwerkzaamheden. Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 14 030.

Op het graf of in de urnentuin mag u bloemen en grafstukken neerleggen. Ook mag u potplanten of vazen met bloemen zetten en planten planten op het graf. Op de verstrooiïngsplaats mag u alleen bloemen neerleggen, maar geen planten planten.

Konijnen

Zeister Bosrust is een parkachtige, bosrijke omgeving waar konijnen voorkomen. Sommige vaste planten vinden konijnen niet lekker.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws omtrent de Gemeentelijke begraafplaats Zeist? Dat kan. Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief.

In de nieuwsbrief komen actualiteiten en toekomstige ontwikkelingen rond de begraafplaats aan bod. Er is geen vaste verzendfrequentie.

aanmelden

Nog meer informatie

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met ons. Wij helpen u graag.