Mantelzorg

Mantelzorgers helpen langdurig en onbetaald een naaste die hulp nodig heeft. Meestal gaat het om zorg of ondersteuning voor personen met een langdurige ziekte, een beperking of een hoge leeftijd.  Als u mantelzorger bent, dan weet u hoeveel energie u dat soms kost. Want het is niet gemakkelijk een goede balans te vinden tussen zorg voor de ander en zorg voor uzelf. Hierdoor kunt u overbelast raken.

De gemeente Zeist wil u als mantelzorger graag ondersteunen. Bij het Steunpunt Mantelzorg Zeist kunt u terecht voor informatie en advies, voor praktische hulp of een luisterend oor. De mensen van het steunpunt denken met u mee en overleggen met u wat in uw specifieke situatie nodig is om een goede balans te blijven behouden.

Bij een gesprek over de ondersteuning en zorg die een cliënt nodig heeft, hebben de gemeente en het Centrum voor Jeugd en Gezin, ook nadrukkelijk aandacht voor de situatie van de mantelzorger(s) rond die cliënt.

Mantelzorger, meld u aan!

Bent u mantelzorger? Meld u dan aan bij het Steunpunt Mantelzorg. U wordt dan geïnformeerd over het mantelzorgcompliment en ontvangt 4 keer per jaar een nieuwsbrief.

Aanmelden kan op de website van het Steunpunt Mantelzorg. U kunt ook bellen of mailen: (030) 6925319 of info@mantelzorgzeist.nl

Mantelzorgcompliment: Maak zelf uw keuze

Mantelzorgers verdienen waardering voor hun inzet. De gemeente geeft dit vorm via het ‘mantelzorgcompliment Zeist’. Dit staat nooit in verhouding tot wat mantelzorgers doen voor hun naasten. Het geeft wel uiting aan de waarde die mantelzorgers hebben voor de samenleving in Zeist.

Als blijk van waardering biedt het Steunpunt Mantelzorg Zeist u namens de gemeente een breed aanbod aan activiteiten aan. U kunt bijvoorbeeld naar een voorstelling, film of concert, of genieten van een lunch of high tea. U vindt meer informatie en kunt een compliment voor uzelf of een andere mantelzorger aanvragen op de website mantelzorgzeist.nl.

Handige websites