Versterken mentale weerbaarheid

Mijn Leven 2.0! is winnaar van de prijsvraag ‘Versterken mentale weerbaarheid’. Op 17 januari ontvingen de initiatiefnemers uit handen van wethouder Marcel Fluitman een cheque van 25.000 euro. Dit bedrag is bedoeld als kapitaal om een proefproject mee te starten.

De prijsvraag ‘versterken mentale weerbaarheid’ was opgezet als een zoektocht naar enthousiaste professionals of (vrijwilligers-) organisaties, die kennis hebben van de behoeften van onze inwoners en die originele ideeën hebben. Het uitgangspunt van de 'integrale oplossing'? Preventie.

Mijn Leven 2.0! wint prijsvraag

In totaal kwamen er op de prijsvraag 24 inzendingen binnen. De jury was onder de indruk van alle 5 genomineerden voor de prijsvraag. Mijn Leven 2.0! scoorde daarbij het hoogst op alle criteria. De winnaars kregen een cheque van 25.000 euro overhandigd als startkapitaal tijdens de slotbijeenkomst op 17 januari.

Het winnende idee

Na een ongeval, herseninfarct of ingrijpende ziekte zijn er vaak blijvende gevolgen en beperkingen in het dagelijkse leven. Meestal is er wel veel aandacht voor de medische behandeling, maar minder voor het leren leven met de gevolgen. Daarom bedachten Carin Schroder en Mia Willems Mijn Leven 2.0! Dit is een digitale service waarbij Zeistenaren die al langer leven met een lichamelijke beperking een inspiratie zijn voor anderen. Via filmpjes en verhalen zullen ze vertellen waar ze zelf tegenaan zijn gelopen en wat hen heeft geholpen.

Uitvoering van het idee

De winnaars zullen dit jaar een pilot starten. Ze krijgen hulp van het Trimbos -instituut bij de uitwerking van het pilotplan. De gemeente zal het proefproject ondersteunen en helpen mogelijk te maken.

prijswinnaars en wethouder Fluitman
De prijswinnaars Carin Schroder en Mia Willems met hun prijs van 25.000 euro, die zij kregen uit handen van wethouder Fluitman.

Lees meer

Nieuwsbericht: Winnaar prijsvraag 'Versterken mentale weerbaarheid'

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Menno van Erkelens , adviseur Sociaal Domein. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 14030 of per e-mail via zeist@zeist.nl.