Aanvulling op openbaar vervoer

Aanvullend op het reguliere openbaar vervoer van Syntus en Qbuzz zijn er verschillende vormen van (aangepast) vervoer die ten dienste staan van de reiziger.

NS Zonetaxi

Van en naar station Den Dolder kunt u gebruik maken van de NS Zonetaxi.  Hiermee reist u gemakkelijk én snel van en naar het station tegen een aantrekkelijk vast tarief per zone tot 2 kilometer. NS Zonetaxi rijdt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, van de eerste tot en met de laatste trein. De ritten worden uitgevoerd door lokale taxiondernemers die garant staan voor kwaliteit. Hierdoor bent u zeker van een taxi met een ervaren chauffeur die de route kent en u veilig naar uw bestemming brengt. De taxi wordt niet gedeeld met anderen. U boekt de NS Zonetaxi via www.nszonetaxi.nl.

Regiotaxi

De regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer van deur tot deur uitgevoerd door taxi’s of taxibusjes. Iedereen kan hiervan gebruik maken, ook met een rolstoel of scootmobiel. Het is dus niet specifiek bedoeld voor mensen met een beperking. Met de regiotaxi kunt u reizen binnen de regio. Vervoer met Regiotaxi Utrecht is mogelijk van 06.00 uur ’s ochtends tot 24.00 uur ’s nachts.

In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een Wmo-vervoerspas zodat u met korting kunt reizen. U ontvangt dan een aantal zones op jaarbasis. Hiervoor gelden wel voorwaarden en een deel van de kosten blijft u zelf betalen. Hiervoor gelden wel voorwaarden en een deel van de kosten blijft u zelf betalen. Wilt u meer informatie over een Wmo-vervoerspas? Gaat u dan in gesprek met het Sociaal Team. Samen kijkt u of u in aanmerking komt voor een Wmo-vervoerspas of dat er andere oplossingen mogelijk zijn.

Belbus

Aanvullend op het reguliere openbaar vervoer van Syntus en Qbuzz biedt welzijnsorganisatie MeanderOmnium verschillende vormen van (aangepast) busvervoer aan, zoals de ‘Belbus’. Met de Belbus halen zij u op de gewenste tijd op en brengen zij u ook weer thuis. Vervoer, uit en thuis!

Deze dienstverlening is een aanvulling op het openbaar vervoer voor inwoners van de gemeente Zeist en betreft zowel individueel als groepsvervoer. De Belbus rijdt voornamelijk binnen de gemeente Zeist, maar ook een rit buiten de gemeentegrenzen is mogelijk. Ook wanneer u in een rolstoel zit en aangepast vervoer nodig heeft, kunt u gebruik maken van Vervoer, uit en thuis!

Voor actuele informatie over de vervoerstijden, kosten en reserveren kunt u kijken op de website van MeanderOmnium. Reserveren van een rit is mogelijk via 030 6932321 (bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 12:00 uur) of via belbus@meanderomnium.nl.