Directe busverbinding Austerlitz – Zeist weer terug

Op 12 september 2017 heeft GS van provincie Utrecht het vervoerplan 2018 van OV-aanbieder Syntus vastgesteld. In dit plan stellen de provincie Utrecht en vervoerder Syntus een aantal wijzigingen in de dienstregeling voor. Deze wijzigingen gaan in per 11 december 2017.

Lijn 381

De voor Zeist meest belangrijke wijziging is de routewijziging op lijn 381 (Nationaal Militair Museum – Austerlitz). Per 11 december 2017 rijdt bus 381 tussen Zeist en Austerlitz niet meer via station Driebergen-Zeist, maar weer direct tussen Zeist en Austerlitz via de Woudenbergseweg, de begraafplaats en het ziekenhuis op de Jagersingel. De eind 2016 doorgevoerde wijziging wordt hiermee dus teruggedraaid. Tegen deze wijziging was destijds veel bezwaar van inwoners die hier afhankelijk van waren, vooral vanuit de kern Austerlitz maar ook vanuit bezoekers van de begraafplaats en/of het ziekenhuis.

Wethouder Luca is blij met dit resultaat: “met het terugdraaien van de routewijziging heeft Austerlitz zijn gekoesterde directe verbinding terug en blijven zij ook met het openbaar vervoer goed aangesloten op de voorzieningen in de kern Zeist”.

Inbreng inwoners

Ook de gemeenschap van Austerlitz heeft zich hiervoor sterk gemaakt bij de provincie. Op verzoek van inwoners uit Austerlitz zal de laatste bus later vertrekken vanaf station Driebergen-Zeist, rond half 8. Daarmee wordt de bus aantrekkelijker voor forensen en scholieren/studenten. Ook ’s morgens zullen er iets vaker bussen rijden tussen Zeist, Austerlitz en station Driebergen-Zeist.

Geen weekendbediening

In de weekenden en de avonduren blijft openbaar vervoer van en naar Austerlitz helaas niet mogelijk. De afgelopen jaren is gebleken dat er in het weekend te weinig reizigers gebruik maken van de bus om te kunnen spreken van vraaggericht openbaar vervoer. De Belbus van MeanderOmnium kan op die momenten eventueel uitkomst bieden. Meer informatie over de Belbus is te vinden via de website van de gemeente Zeist.