Directe busverbinding Austerlitz – Zeist weer terug (per 11 december 2017)

Op 12 september 2017 heeft GS van provincie Utrecht het vervoerplan 2018 van OV-aanbieder Syntus vastgesteld. In dit plan stellen de provincie Utrecht en vervoerder Syntus een aantal wijzigingen in de dienstregeling voor. Deze wijzigingen gaan in per 11 december 2017.

Lijnen 50 en 56

Lijn 50 krijgt, met name ’s avonds een betere aansluiting op de treinen van station Driebergen-Zeist. Reiziger zijn daardoor in sommige gevallen tot 20 minuten korter onderweg. Lijn 56 rijdt voortaan via de Arnhemse Bovenweg naar Driebergen en vermijdt zo de werkzaamheden bij station Driebergen-Zeist en de file op de A12.

Lijn 381

De voor Zeist meest belangrijke wijziging is de routewijziging op lijn 381 (Nationaal Militair Museum – Austerlitz). Per 11 december 2017 rijdt bus 381 tussen Zeist en Austerlitz niet meer via station Driebergen-Zeist, maar weer direct tussen Zeist en Austerlitz via de Woudenbergseweg, de begraafplaats en het ziekenhuis op de Jagersingel. De eind 2016 doorgevoerde wijziging wordt hiermee dus teruggedraaid. Tegen deze wijziging was destijds veel bezwaar van inwoners die hier afhankelijk van waren, vooral vanuit de kern Austerlitz maar ook vanuit bezoekers van de begraafplaats en/of het ziekenhuis.

Geen weekendbediening

In de weekenden en de avonduren blijft openbaar vervoer van en naar Austerlitz helaas niet mogelijk. De afgelopen jaren is gebleken dat er in het weekend te weinig reizigers gebruik maken van de bus om te kunnen spreken van vraaggericht openbaar vervoer. De Belbus van MeanderOmnium kan op die momenten eventueel uitkomst bieden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van  Syntus.