Bandenpomp op zonne-energie in Zeist

De eerste slimme bandenpomp in Zeist staat op het parkeerterrein naast Slot Zeist. In Nederland rijdt 63% van de auto’s met onderspanning wat resulteert in extra CO2 uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage en een langere remweg. De Bandenpomp is de oplossing voor dit hardnekkige probleem.

Band op spanning

De Bandenpomp is door ‘Band op Spanning’ in eigen beheer bedacht, ontwikkeld en gerealiseerd als oplossing voor dit probleem. De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De gemeente Zeist gaat voor 5 jaar met het bedrijf Band op Spanning een samenwerking aan.

Bandenpomp gratis te gebruiken

De slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Dat kan rond de €20,00 per keer gebruik zijn. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. Het touchscreendisplay helpt met juist instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. De totale besparingen zijn zichtbaar op internet. De Bandenpomp is gemaakt van duurzame materialen en werkt op zonne-energie. De Bandenpomp is door iedere automobilist, scooters en aanhangers eenvoudig te gebruiken. Dit stimuleert dat automobilisten zelf (vaker) de spanning controleren.

Waar staat de bandenpomp?

De Bandenpomp is te vinden op een van de middeneilandjes op het parkeerterrein aan de Zinzendorfflaan (naast het Slot). Hier kunnen de banden opgepompt worden zonder dat daarmee een parkeerplek bezet wordt gehouden. Deze locatie is gekozen omdat hier veel inwoners uit Zeist en uit de directe omgeving gebruik van maken en deze goed bereikbaar is.