Verkeersveiligheidsonderzoek Den Dolder

Al meer dan 10 jaar lang speelt de vraag of de spoorwegovergang in Den Dolder afgesloten moet worden voor gemotoriseerd verkeer. Aanleiding is dat deze spoorwegovergang volgens ProRail tot de meest risicovolle overwegen van Nederland behoort.

Om de belangen van Den Dolder goed te kunnen afwegen, startte de gemeente in 2017 een onafhankelijk onderzoek naar de meest veilige totale verkeerssituatie voor het centrum en Den Dolder. Dit verkeersveiligheidsonderzoek (VVO) is inmiddels afgerond. Op 1 juli hielden wij hierover een bewonersbijeenkomst.

eindrapport VVO (pdf; 2,4MB)

Presentatie resultaten onderzoek op 1 juli

Op 20 juni werd hierover een huis-aan-huis-brief verzonden naar alle adressen in Den Dolder. De bewonersbijeenkomst over het verkeersveiligheidsonderzoek vond plaats op 1 juli. Het onderzoeksbureau heeft tijdens deze bijeenkomst het rapport met de onderzoeksresultaten toegelicht. Aanwezigen konden ook uw vragen stellen en opmerkingen maken. Van deze bijeenkomst is ook een verslag (pdf, 110 kB)  gemaakt.

Voorstel van college aan raad: auto’s niet meer over spoorwegovergang

Het college heeft 16 juli besloten om de gemeenteraad voor te stellen gemotoriseerd verkeer niet meer over de spoorwegovergang te laten gaan. Voor autoverkeer komt er dan een kortsluitroute via de Andreas Foxlaan, die wordt doorgetrokken naar de provinciale weg (N238). Hier vindt u meer informatie:

Bijeenkomst 12 september bij DOSC

De gemeenteraad wil zich daarvoor eerst goed laten informeren en dat gebeurt via een zogeheten ‘Ronde Tafel’-bijeenkomst op donderdag 12 september vanaf 19.30 uur in de sporthal van DOSC in Den Dolder. Inwoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Zij kunnen de raad tijdens deze bijeenkomst toespreken. Aanmelden daarvoor is verplicht en kan tot dinsdag 10 september 12.00 uur. Dat kan via raadsgriffie@zeist.nl, of door de griffie te bellen via het telefoonnummer 14 030.

Agenda Raad

Vervolgens debatteert de raad op 24 september over het voorstel. Na een debat, neemt de gemeenteraad op 8 oktober een besluit over:

  • de verkeersmaatregelen in het centrum van Den Dolder;
  • de verkeersmaatregelen op en rond de spoorwegovergang.