Verkeersveiligheidsonderzoek Den Dolder

Al meer dan 10 jaar lang speelt de vraag of de spoorwegovergang in Den Dolder afgesloten moet worden voor gemotoriseerd verkeer. Aanleiding is dat deze spoorwegovergang volgens ProRail tot de meest risicovolle overwegen van Nederland behoort.

Om de belangen van Den Dolder goed te kunnen afwegen, startte de gemeente in 2017 een onafhankelijk onderzoek naar de meest veilige totale verkeerssituatie voor het centrum en Den Dolder. Dit verkeersveiligheidsonderzoek (VVO) is inmiddels afgerond. Op 1 juli hielden wij hierover een bewonersbijeenkomst.

eindrapport VVO (pdf; 2,4MB)

Presentatie resultaten onderzoek op 1 juli

Op 20 juni werd hierover een huis-aan-huis-brief verzonden naar alle adressen in Den Dolder. De bewonersbijeenkomst over het verkeersveiligheidsonderzoek vond plaats op 1 juli. Het onderzoeksbureau heeft tijdens deze bijeenkomst het rapport met de onderzoeksresultaten toegelicht. Aanwezigen konden ook uw vragen stellen en opmerkingen maken. Van deze bijeenkomst is ook een verslag (pdf, 110 kB)  gemaakt.

Voorstel van college aan raad: auto’s niet meer over spoorwegovergang

Het college heeft 16 juli besloten om de gemeenteraad voor te stellen gemotoriseerd verkeer niet meer over de spoorwegovergang te laten gaan. Voor autoverkeer komt er dan een kortsluitroute  via de Andreas Foxlaan, die wordt doorgetrokken naar de provinciale weg (N238). Hier vindt u meer informatie:

De gemeenteraad zal zich vervolgens op 12 september laten informeren over dit onderwerp, via een zogeheten ‘Ronde Tafel’ bijeenkomst. Bij de Ronde Tafel kunt u inspreken. U mag dan in ongeveer 5 minuten vertellen waar de raadsleden volgens u rekening mee moeten houden bij de besluitvorming. Vervolgens debatteert de raad op 24 september over het voorstel. Na een debat, neemt de gemeenteraad op 8 oktober een besluit over:

  • de verkeersmaatregelen in het centrum van Den Dolder;
  • de verkeersmaatregelen op en rond de spoorwegovergang.