Aanbrengen slijtlaag op asfalt

Door het aanbrengen van een slijtlaag ondergaat het bestaande asfalt een verjongingskuur. Hierdoor gaat het asfalt langer mee en ziet het er weer als nieuw uit. In de gemeente zijn er veel wegen die toe zijn aan een verjongingskuur. De komende 4 jaar zullen verspreid over de jaren verschillende straten een nieuwe slijtlaag krijgen. Een actueel overzicht hiervan is te vinden op de pagina 'Werk aan de weg'.

Werkzaamheden

Er wordt een bitumenlaag op het bestaande asfalt gespoten en deze wordt beschermd met een fijne grindlaag. De straat is tijdens de kort durende werkzaamheden niet bereikbaar. Zodra het grind op de laag is aangebracht kunt u de weg weer snel gebruiken. De grindlaag moet worden ingereden gedurende een week. Het lijkt alsof u over een fijne grindlaag rijdt. Na die week wordt het overtollige grind verwijderd door een veeg/zuigwagen (een rijdende stofzuiger).

Let op: het overtollige grind kan zorgen voor overlast voor met name fietsers, vanwege een slechtere grip op de weg. Auto's moeten rustig rijden vanwege het opspattende grind.

Planning

De planning voor de slijtlagen is te vinden op de pagina Werk aan de weg >Belangrijkste omleidingen door wegwerkzaamheden