Dolderseweg krijgt nieuw wegdek

De Dolderseweg krijgt een nieuw wegdek. De werkzaamheden voeren we uit in 3 fasen. Steeds zorgen we voor een omleiding van het autoverkeer.

Planning

  • Fase 1: dinsdag 20 augustus tot en met vrijdag 13 september
  • Fase 2: maandag 16 september tot en met maandag 7 oktober
  • Fase 3: dinsdag 8 oktober tot en met maandag 11 november

Fase 1 betreft het wegdeel dat loopt vanaf de bebouwde komgrens (rotonde) tot het midden van de splitsing met Hertenlaan-West.

Tijdens de werkzaamheden is dit deel van de Dolderseweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor hen geldt een omleiding; die loopt via de Nieuwe Dolderseweg. Zodra fase 1 klaar is, gaat dit wegdeel weer open voor alle verkeer.

Voetgangers kunnen gewoon langs de werkzaamheden lopen. Fietsers moeten afstappen en dit stukje met de fiets aan de hand lopen.

Fase 2

Fase 2 betreft het wegdeel dat loopt vanaf de Hertenlaan tot de Baarnseweg.

Fase 3

Fase 3 betreft het wegdeel dat loopt vanaf de Baarnseweg tot de Fornheselaan.

Tijdens de werkzaamheden zijn deze delen van de Dolderseweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor hen geldt een omleiding; die loopt via de Nieuwe Dolderseweg. Zodra fase 2 & 3 klaar is, gaan de wegdelen weer open voor alle verkeer.

Voetgangers kunnen gewoon langs de werkzaamheden lopen. Fietsers moeten afstappen en dit stukje met de fiets aan de hand lopen. Let wel op de veiligheid.

Asfaltlaag dringend toe aan vervanging

Op de Dolderseweg gaan we het wegdek vernieuwen, vanaf de grens met de bebouwde kom tot aan de Fornheselaan. Dit doen we van erfgrens tot erfgrens. De asfaltlaag is namelijk dringend toe aan vervanging. Ook maken we de weg smaller en komen er verhoogde kruisingen. Het voetpad aan de noordzijde trekken we door tot aan de komgrens en regenwater gaan we afvoeren in de bermen.

Nadat de werkzaamheden klaar zijn is de weg duurzamer en veiliger.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op per e-mail via zeist@zeist.nl of telefonisch via 14 030.