Oude Arnhemseweg midden

De riolering in het gebied Oude Arnhemseweg midden is aangelegd in de jaren ’30 en is daarom aan vervanging toe. Het wegdek is verouderd en we willen de doorstroming en de veiligheid op de weg verbeteren. Daarnaast willen we meer ruimte maken voor groen en zorgen we voor een betere opname van regenwater in de bodem. Daarom combineren we verschillende werkzaamheden in één project.

Wat 

Dit gaan we doen:

  • Riolering vervangen
  • Verharding van voetpaden
  • De rijweg vervangen
  • Kruispunten Oude Arnhemseweg - Burg. Patijnlaan – Jacob Catslaan  en Oude Arnhemseweg – Sanatoriumlaan – Schermerslaan veiliger maken
  • Verleggen en vervangen van kabels en leidingen
  • Bomen planten waar dit kan
  • Het regenwater wordt afgekoppeld van het riool waardoor het regenwater in de bodem komt*

* We hebben steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden zoals heftige regenbuien, dit zorgt voor een overbelasting van het riool. Door de aanpassing van het riool komt het regenwater in de toekomst in de bodem terecht in plaats van in het riool.

De laatste presentatie van het definitieve ontwerp is door de maatregelen vanwege het coronavirus helaas niet doorgegaan. Toch willen we graag het mooie eindresultaat delen, daarom kunt u het definitieve ontwerp met de wijzigingen op onze website bekijken. 

Waar

Het projectgebied Oude Arnhemseweg Midden bestaat uit het middelste deel van de Oude Arnhemseweg (van de Schermerslaan tot aan de Schaerweijdelaan), de Roemer Visscherlaan, de P.C. Hooftlaan, de Sanatoriumlaan, de Da Costalaan, het noordelijke deel van de Professor Sproncklaan en het zuidelijke stuk van de De Genestetlaan.

Wanneer

We gaan de werkzaamheden nu verder voorbereiden en gaan op zoek naar een aannemer voor de uitvoering van het werk. We volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus en hopen dat we na de zomervakantie de werkzaamheden kunnen starten. 

Verwachte overlast

Bekijk hiervoor de actuele informatie over werk aan de weg.