Trouwambtenaren

Hier stellen de buitengewoon ambtenaren Burgerlijke Stand zich voor. De trouwambtenaar maakt met u een afspraak voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek kunt u laten weten welke wensen u heeft voor de ceremonie.

Alle trouwambtenaren staand op een trap in het gemeentehuis van Zeist

Door de jaren heen zijn de wensen aangepast aan het modebeeld. Werken met de mensen die graag willen trouwen is voor mij een uitdaging. Omdat ieder een eigen invulling wil geven aan de ceremonie, is een goede voorbereiding nodig. Daarom is goed contact met de bruidsparen, luisteren naar hun wensen en daaraan vorm geven van belang. Zeker wanneer de relaties over landsgrenzen gaan is dat van belang.

Zoals ik al zei: veel eigen inbreng van het bruidspaar, luisteren naar de wensen en zo veel mogelijk daarin tegemoet komen zonder de hoofdrol te spelen. Het bruidspaar verdient alle aandacht en moet kunnen terugkijken op een stralende dag. Daardoor zal het voor alle aanwezigen ook een memorabele dag worden. Daar werk ik graag aan mee.

E-mail Anne-Marie van Ginkel-Arns (onder vermelding van 'Trouwverzoek')

Pasfoto trouwambtenaar Daniel Claas

Dag aanstaand bruidspaar! Jullie willen gaan trouwen. Wat een prachtig besluit. Van harte gefeliciteerd met het voorgenomen huwelijk. Met heel veel plezier wil ik met jullie kennismaken om meer over jullie leven en liefde te horen. Het is mij een groot genoegen om straks jullie huwelijk te voltrekken dat helemaal past bij hoe jullie als mensen zijn.

Ik ben Daniël Claas en ik woon in Zeist met mijn vrouw Hannina en onze twee kinderen, Elin en Jonathan. In mijn loopbaan zie ik mezelf het liefste als ‘beeldend verpakker van verhalen’. Als journalist voer ik uiteenlopende werkzaamheden uit voor diverse opdrachtgevers. Daarnaast ben ik als communicatiemedewerker in dienst bij een zendings- en hulporganisatie. Eigenschappen die bij mij passen zijn creatief, taalgevoelig, empathisch en een goed gevoel voor humor.

E-mail Daniël Claas(onder vermelding van 'Trouwverzoek')

-mial Pasfoto trouwambtenaar Eefje Hebben

De datum is bekend, de locatie staat vast, de getuigen zijn gevraagd en de gastenlijst is gemaakt. Nu nog die ene leuke, vlotte BABS. Daar zitten jullie dan te scrollen op de site van de Gemeente Zeist op zoek naar de ambtenaar die jullie aanspreekt. Mogelijk ben ik degene die jullie zoeken.

Ik ben Eefje en ik werk graag mee aan een blijvende herinnering aan jullie verbintenis. Want jullie liefde sprankelt, is gevoelig, uitbundig en teder en is het waard om in de echt verbonden te worden. Jullie relatie kent indrukwekkende gebeurtenissen, mooie momenten en liefdevolle herinneringen. Jullie samenzijn maakt dat jullie een volgende stap gaan zetten. Dromen jullie al jaren van de huwelijksdag of beginnen de ideeën nu te komen?
Was het een romantisch aanzoek of tijdens de afwas? Ik ben heel benieuwd naar jullie verhaal en ik kijk er naar uit om met jullie een bruisende en luchtige ceremonie voor te bereiden.

Dus, laten wij bij het begin beginnen. Laten wij die sprankelende liefde bespreken en daarna . . . TROUWEN!

E-mail Eefje Hebben(onder vermelding van 'Trouwverzoek')

Portretfoto Janneke Jager

Jullie willen trouwen... gefeliciteerd! Een besluit waar veel bij komt kijken, niet in de laatste plaats de voltrekking zelf. Hoe geef je “het” moment vorm, wat vinden jullie belangrijk?

Als je op zoek bent naar een invulling waarin plek is voor een flinke dosis humor, kan ik jullie helpen. Als cabaretière is het mijn vak om verhalen van en over mensen te vertellen op net die andere manier. Dat kan zo gek, grappig, of ‘gewoon’ als jullie zelf willen. Samen gaan we op zoek naar de juiste toon, die past bij de invulling van jullie speciale moment, met de mensen die daar voor jullie bij horen. Zodat jullie straks naar buiten lopen met een grote glimlach! Mijn roots liggen in de Groningse klei, maar inmiddels woon ik al weer heel wat jaren in het centrum van Utrecht met mijn vriend en twee Jack Russels.

Email Janneke Jager

'Trouwen... het moet een onvergetelijke dag zijn. Niet alleen voor het bruidspaar, maar ook voor de familie en vrienden

Mijn eigen trouwdag, 23 augustus 1974, staat mij (in positieve zin) nog helder voor de geest. En zo moet het zijn: onvergetelijk, niet alleen voor het bruidspaar, maar ook voor de familie en vrienden. Na een loopbaan bij gemeente en Defensie heb ik tijd om als babs een bijdrage te leveren aan die veelal ‘mooiste dag’ in het leven van mensen. Dat mag wat mij betreft een vrolijke gebeurtenis zijn. Geweldig om daaraan mee te mogen werken en een goede aanzet te kunnen geven voor een lange en gelukkige huwelijksweg.

E-mail Fred Kelder(onder vermelding van 'Trouwverzoek')

Mijn naam is Lia van Dijk. Ik ben gepensioneerd, na een prachtig werkzaam leven in het onderwijs. Met veel plezier en inzet mag ik babs zijn in de gemeente Zeist. Het is een van de leukste hobby’s die ik op dit moment heb.

Mijn perfecte trouwceremonie is een ceremonie die ik samen met het bruidspaar vorm en inhoud heb gegeven. Dat kan voor ieder bruidspaar anders zijn. Vaak een beetje plechtig en serieus, want het is een belangrijk moment in het leven van het bruidspaar. Maar ook lachen en een anekdote hoort er zeker bij. Wanneer ieder wat zenuwachtig binnen komt zorg ik graag voor een ontspannen sfeer. Wanneer het bruidspaar achteraf laat weten dat zij blij zijn geweest met de ceremonie, dan was dat voor mij de perfecte vorm.

E-mail Lia van Dijk (onder vermelding van 'Trouwverzoek')

Vanuit mijn hart heb ik voor het vak trouwambtenaar gekozen. Al eerder was ik bezig met de verbinding met en tussen mensen, maar dan als HR adviseur in het bedrijfsleven. Ook heel erg leuk, maar nu ligt mijn focus volledig op mijn gezin en het trouwambtenaarschap.

Ik word heel blij van een bruiloft die perfect past bij de mensen die ‘ja’ zeggen tegen elkaar. Dat is natuurlijk voor elk stel iets anders, iets unieks. Voor mij is het een grote eer om aan zo’n dag mee te mogen werken.

Door een goed gesprek met jullie te voeren én, als jullie dat goed vinden, nog wat informatie bij familie of getuigen op te vragen, wil ik ook de ceremonie laten aansluiten bij die ene bijzondere dag in jullie leven.

E-mail Marlous Mackaaij(onder vermelding van 'Trouwverzoek')

Voor mij is mijn glas nooit half vol of half leeg; ik zoek liever uit waar de kraan zit of waar de flessen staan. In het land waarin wij leven heb je over het algemeen wel enige invloed op hoe je leven er uitziet; met een beetje optimisme kun je vaak je dagen best mooier kleuren. Dit is dan ook vaak de ondertoon van mijn verhalen die ik graag deel tijdens huwelijksvoltrekkingen of partnerschapsregistraties. Serieus als het nodig is, ontspannen als het kan.

Ik heb gelukkig geen perfecte trouwceremonie, jullie gaan toch trouwen en niet ik. Samen spreken we van te voren door hoe jullie ideale trouwceremonie eruit mag zien, en wat mij betreft hebben we daarin heel veel mogelijkheden. Ik heb maar één doel voor ogen: dat jullie naderhand tegen elkaar zeggen ‘dat was nou precies wat we wilden’. Ik betrek jullie gasten graag zoveel mogelijk in de ceremonie, twintig minuten alleen maar moeten zitten luisteren is voor niemand echt leuk.

Er zijn een paar redenen om niet voor mij te kiezen: voor ons voorgesprek nodig ik jullie uit bij mij thuis in Druten, je krijgt van mij geen handgeschreven toespraak mee naar huis, en in de meer dan vijfentwintig jaar dat ik huwelijken voltrek ben ik al twee keer de ringen vergeten te laten wisselen. Waarom zou je wel voor mij moeten kiezen? Hoogstens omdat je nu een glimlach op je gezicht hebt; het blijft een keuze, of eigenlijk een gok. Ik hoop dat jullie van elkaar heel zeker zijn, wat je bij mij krijgt zal je af moeten wachten.

E-mail Paul-Eric Noordhoek
(onder vermelding van 'Trouwverzoek')

Ik ben Rob Deckers en werkzaam als rijksambtenaar op het ministerie van defensie in Den Haag. Ik ben via het raadslidmaatschap in 2002 in aanraking gekomen met het werk van een babs. Mijn eerste huwelijksvoltrekking was van een collega die mij hiervoor had gevraagd. Als persoon ben ik een echt mensenmens en hou erg van gezelligheid. Dat is ook waarom het werk van babs mij zo aanspreekt.

Het is jullie dag en daarom is het belangrijk dat er goed geluisterd wordt naar wat jullie wensen zijn. Naast het officiële deel van de ceremonie, is er wat mij betreft zeker ook ruimte voor wat ontspanning. Naast jullie betrek ik dan ook graag jullie gasten bij de ceremonie, zodat zij niet alleen toehoorders zijn, maar echt onderdeel van jullie ceremonie. Ik ga dan ook graag met jullie in gesprek om er samen een onvergetelijke happening van te maken.

Zoeken jullie een babs, die op een gezellige en ontspannen wijze op één van de mooiste dagen uit jullie leven, jullie huwelijk of geregistreerd partnerschap  sluit? Dan ben ik graag jullie man. Zeker als dit ook vergezeld mag gaan van een vleugje humor en persoonlijke inbreng.

E-mail Rob Deckers (onder vermelding van 'Trouwverzoek')

'Trouwen... toont dat het bruidspaar durf heeft om dromen waar te maken'

Als twee mensen besluiten om voor elkaar te kiezen, dan gaan ze samen het avontuur aan. Het avontuur van het leven. Er is durf voor nodig om te besluiten om definitief voor elkaar te kiezen, om samen te dromen, plannen te maken en ze uit te voeren. Vaak is er al een hele weg afgelegd en gaandeweg heb je veel in elkaar gevonden. Trouwen is het moment om dat samen met anderen te vieren. Als buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand wil ik daar graag mijn steentje aan bijdragen. Niet alleen op de trouwdag zelf, maar ook op weg daarheen. Tijdens een kennismakingsgesprek wil ik jullie graag leren kennen en samen de wensen inventariseren voor een unieke en persoonlijke huwelijksvoltrekking.

E-mail Ronald van Gemeren (onder vermelding van 'Trouwverzoek')

Pasfoto trouwambtenaar Ruben van Hofwegen

Sinds ik en mijn vriendengroep in de 'trouwleeftijd' begonnen te vallen, en de bruiloften zich in rap tempo opvolgden, kreeg ik bij elke bruiloft eigenlijk altijd wel de vraag: zeg Ruben, is dat niks voor jou om babs te zijn, jij kan dat vast heel goed! Altijd leuk om te horen natuurlijk. Mijn eerste bruiloft deed ik ook voor vrienden. Een fantastische ervaring die absoluut naar meer smaakte.

Het is mooi dat ik het leuk vind om een ceremonie te begeleiden, maar onmetelijk veel belangrijker is dat jullie als bruidspaar de ceremonie krijgen die je verlangt. Ook al weten jullie niet precies hoe en wat. Graag luister ik naar jullie verhaal en welke ideeën er zijn. Waar moet extra aandacht aan worden besteed? Waar juist niet aan? Willen jullie zelf veel (laten) zeggen? Dit alles leidt tot een vloeiend ceremoniewaardig verhaal. Zo probeer ik een onopvallende katalysator zijn op deze prachtige dag.

E-mail Ruben van Hofwegen(onder vermelding van 'Trouwverzoek')

“Trouwambtenaren verrichten huwelijkssluitingen, maar voor mij is trouwen geen sluiting maar een Huwelijksopening met het JA Woord als Liefdesakkoord.”

Beste Bruid en Bruidegom/ Bruid en Bruid/ Bruidegom en Bruidegom, van Harte Gefeliciteerd met jullie aanstaand Huwelijk.

Het trouwen van twee mensen, is al heel lang mijn passie. Ik heb er zelfs het bekroonde boek: Ja ik wil! Uit het leven van een Trouwambtenaar, over geschreven.

Als jullie mij kiezen als jullie Trouwambtenaar, dan moeten jullie wel instemmen met mijn voorwaarden:

 • Ik wil met jullie een ongedwongen en informeel huwelijksvoltrekking voorbereidingsgesprek hebben.
 • Ik zal er voor zorgen dat de huwelijksceremonie, net zoals de door jullie zelf uitgekozen trouwjurk/trouwkostuum, geheel overeenkomstig jullie maat zal zijn en dat jullie persoonlijke voorkeuren zoveel mogelijk toegepast en uitgesproken worden in de trouwzaal.
 • Ik zal door mijn lange ervaring als trouwambtenaar een bijdrage leveren aan een ongedwongen ceremonie, waar sfeer en spontaniteit een belangrijke plaats innemen. Muziek is uiteraard mogelijk, maar verwacht niet van mij dat ik ga zingen. Als oppas-opa, heb ik voor de kinderen (en desgewenst ook voor volwassenen) altijd een doosje rozijntjes bij de hand.
 • Behalve in het Nederlands, kan ik door een jarenlang verblijf in Nieuw-Zeeland de Ceremonie ook in de Engelse taal doen.

E-mail Toon Kuppen (onder vermelding van 'Trouwverzoek')

U kunt ook een benoemd, beëdigd en actief buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente kiezen. Nadat u bij ons uw trouwdag en trouwlocatie definitief hebt afgesproken, kunt u de aanvraag indienen. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer 14 030.

De aanvraag dient u minimaal 8 weken voor de huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie in.

Meenemen

 • Ingevuld aanvraagformulier (Pdf, 580 kB)
 • Kopie geldig identiteitsbewijs van de te benoemen ambtenaar (maak een veilige kopie met de kopieID app)
 • Kopie van de beëdiging van de rechtbank van de te benoemen ambtenaar
 • Kopie van het geldig benoemingsbesluit van de gemeente waar de te benoemen ambtenaar werkzaam is
 • Verklaring waaruit blijkt dat de te benoemen ambtenaar actief is als trouwambtenaar en op reguliere basis huwelijken voltrekt/partnerschappen registreert

Toelichting

 • De ambtenaar is zelf verantwoordelijk voor het ophalen en terugbrengen van de huwelijksakte
 • De ambtenaar is verantwoordelijk voor het verloop van de ceremonie en correcte afhandeling van de documenten
 • De ambtenaar krijgt van de gemeente Zeist geen vergoeding voor het voltrekken van het huwelijk, het registreren van het partnerschap c.q. de omzetting van partnerschapsregistratie naar huwelijk
 • De kosten voor de ceremonie blijven zoals vermeld in de tarieventabel