Coronavirus in de gemeente Zeist

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rond het coronavirus (COVID-19) in de gemeente Zeist. 

Nieuws

Hier vindt u een actueel overzicht van het laatste nieuws rondom de verspreiding van het coronavirus in de gemeente Zeist.
Lees verder over nieuws coronavirus

Handhaving 1,5 meter afstand

Voldoende afstand houden is heel belangrijk. Voldoende afstand houden is ook verplicht. Onze BOA's en de politie handhaven daarom streng hierop.
Lees verder over handhaving maatregelen corona

Aangepaste dienstverlening

Hier vindt u informatie over de aangepaste openingstijden, trouwen en begraven en over het ophalen van afval.
Lees verder over de aangepaste dienstverlening

Informatie voor ondernemers

Hier vindt u informatie voor ondernemers over de situatie in verband met het coronavirus.
Lees verder over coronavirus voor ondernemers

Maatregelen gemeente Zeist

Hier vindt u een overzicht van maatregelen die de gemeente heeft genomen of waar inwoners van de gemeente mee te maken krijgen.
Lees verder over de maatregelen in Zeist

Onderwijs en kinderopvang

Sinds 16 maart zijn alle scholen en kinderopvangcentra dicht. Hier vindt u informatie over de noodopvang van kinderen.
Lees verder onderwijs en kinderopvang

Cultuur, sport en recreatie

In de gemeente Zeist zijn vrijwel alle sportlocaties, evenementen, festivals en activiteiten gesloten, afgezegd of opgeschort.
Lees verder over cultuur, sport en recreatie

Zorg en ondersteuning

Alle wijkspreekuren van het Sociaal Team zijn tot nader order afgelast. Net zoals het inlooppunt van het CJG in de Koppeling.
Lees verder over zorg en ondersteuning

Belangrijkste maatregelen op een rij:

  • Alle evenementen met een vergunning- of meldplicht zijn verboden tot 1 juni 2020.
  • Tot en met 28 april is het verboden om samenkomsten te laten plaatsvinden, te (laten) organiseren of te laten ontstaan, dan wel aan deze samenkomsten deel te nemen. Hierop zijn vier uitzonderingen.
  • Groepen van meer dan 2 mensen buiten mag niet, tenzij de mensen uit hetzelfde gezin komen. Dit geldt niet voor jonge kinderen die buiten spelen.
  • Er mogen maximaal 3 mensen thuis op bezoek komen, die dan onderling 1,5 meter afstand moeten houden.
  • Mensen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven. Ze mogen alleen naar buiten om boodschappen te doen, naar het werk in een vitale sector te gaan of om voor anderen te zorgen.
  • Een frisse neus halen kan, maar niet in een groep.
  • Buiten, in winkels en in het openbaar vervoer moeten mensen minimaal op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.
  • De burgemeester heeft de bevoegdheid te handhaven op naleving van de regels, bijvoorbeeld door een boete op te leggen.
  • Als een persoon in het gezin koorts heeft, moet het hele gezin binnen blijven.

Als u klachten heeft

Heeft u koorts met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)? En bent u de afgelopen twee weken in een land of regio geweest met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus? Of heeft u de afgelopen 2 weken contact gehad met een patiƫnt met het nieuwe coronavirus? Het advies van het RIVM is om in dat geval thuis te blijven en telefonisch contact op te nemen met uw huisarts.

Handhaving 1,5 meter afstand

De meeste mensen in onze gemeente nemen de maatregelen zeer serieus en houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Toch blijkt het nodig om erop toe te zien dat iedereen zich eraan houdt. Signalen kunt u aan ons doorgeven per mail via zeist@zeist.nl of telefonisch via 14 030.

Meer informatie

Kijk voor actuele informatie over het coronavirus op:

GGD regio Utrecht krijgt veel vragen. Om wachttijden te voorkomen wordt u geadviseerd eerst op genoemde websites te kijken of de vraag hier beantwoord wordt. Heeft u vragen, initiatieven of hulp in de buurt nodig? Ook het MeanderOmnium (hulpaanbod) is telefonisch bereikbaar (ook in het weekend) op 030 - 694 04 000.  Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is 0800 1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur).

Noodverordening Veiligheidsregio Utrecht

De overheid heeft een reeks maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Overtreding van de maatregelen is strafbaar. Om de maatregelen te kunnen handhaven heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht een noodverordening ingesteld.