Cultuur, sport, recreatie en evenementen

In de gemeente Zeist treffen de coronamaatregelen ook culturele instellingen, evenementen en festivals, sportlocaties en -activiteiten, en recreatievoorzieningen.

Hoewel we elkaar per 1 juli meer ruimte mogen geven, blijft naleving van de belangrijkste basisregels belangrijker dan ooit. Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand. 

Het is weer mogelijk om evenementen en straat- of buurtfeesten te organiseren. Wel gelden er extra regels en voorwaarden. De belangrijkste regel is dat iedereen 1,5 meter afstand kan houden zodat het virus maximaal onder controle blijft. Daardoor kunnen niet alle evenementen of straatfeesten plaatsvinden.

Kijk voor meer informatie op:

Culturele activiteiten en evenementen zijn per 1 juli weer mogelijk, zowel binnen als buiten. Op de website van de rijksoverheid vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over coronavirus en cultuur

Bibliotheek

Bibliotheek Idea is sinds dinsdag 19 mei weer open met aangepaste openingstijden.

Kunstenhuis

Het kunstenhuis is sinds dinsdag 2 juni weer open.

Musea en monumenten

Sinds maandag 1 juni mogen musea en monumenten weer open.

Muziekscholen

Sinds maandag 1 juni mogen muziekscholen weer open.

Per 1 juli is zowel binnensport als buitensport weer toegestaan. Uw sportgroep, scoutinggroep of beweeggroep laat u weten wanneer en hoe dit weer mogelijk is.

Georganiseerd bewegen en sporten in de buitenlucht

 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden als het voor de sport noodzakelijk is. Voor en na het sporten moeten sporters van 18 en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines;
 • Toeschouwers dienen 1,5 meter afstand te houden.
 • Kleedkamers en kantines zijn open. In de drie gemeentelijke sporthallen (De Koppeling, Den Dolder en Dijnselburg) zijn de kantines, douches en kleedruimtes niet beschikbaar.
 • Volg de instructies op van de aanbieder van uw sport of beweegactiviteit.

Aanbieders van een sportactiviteit of beweegactiviteit (vereniging of professioneel) in de buitenlucht moeten hiervoor eerst via een digitaal formulier toestemming aanvragen bij de gemeente Zeist.

Formulier aanvragen toestemming

Sportscholen

Per 1 juli mogen sportscholen weer open onder voorwaarden.

Binnensportlocaties

De onderstaande informatie is voor sportaanbieders:

 • Sport-, beweeg- en scoutingaanbieders met een niet-gemeentelijke accommodatie:
  Deze aanbieders mogen het binnensporten weer opstarten onder de voorwaarde dat ze zich houden aan de regionale noodverordening die ingaat op 1 juli, de betreffende protocollen (NOC-NSF, bond, koepelorganisatie, scouting etc.) en de RIVM maatregelen.
 • Sport- en beweegaanbieders die vaste gebruiker zijn van de gemeentelijke binnensportaccommodaties:
  Alleen Sporthal Dijnselburg, Sporthal Den Dolder en Sporthal De Koppeling zijn beschikbaar voor verhuur. Deze hallen kunnen gehuurd worden vanaf 3 juli tot 31 augustus. We moeten hierbij rekening houden met een (langere) tijd tussen de verschillende activiteiten om het kruizen van bezoekersstromen te voorkomen. Hierdoor is online reserveren niet mogelijk. Alleen (vaste) gebruikers met activiteiten onder begeleiding van een professional of vereniging zijn toegestaan. Gebruikers moeten voldoen aan de gebruikersvoorwaarden (pdf, 177 kB), de lokale noodverordening, de betreffende koepel- brancheprotocollen (NOC-NSF, bond etc.) en de RIVM maatregelen. De reserveringen kunnen worden ingediend via zeist@zeist.nl met als onderwerp ‘Reservering binnensport’. Ook vragen kunt u stellen via zeist@zeist.nl met als onderwerp ‘vraag binnensport’.

Sportief Zeist

Alle evenementen van Sportief Zeist zijn tot en met 1 september afgelast. Sportief Zeist zet zich op dit moment onder andere in op:

 • Ondersteuning bij sport- en beweegactiviteiten voor jeugd, jongeren en ouderen (waaronder veel activiteiten in de zomervakantie)
 • Beantwoorden vragen van sportaanbieders
 • Helpen bij gymlessen op school
 • Voorbereiden van projecten en evenementen die vanaf het nieuwe schooljaar gaan starten

Kijk voor actuele informatie op de website van Sportief Zeist. Hier vindt u de meeste gestelde vragen over de invloed van de coronamaatregelen op de sport. 

Zwembad

Het zwembad is weer open. Afgezien van de basisregels, zijn er aanvullende regels die gelden voor de nieuwe versoepeling.

Klimbos

Het klimbos is weer open.

Campings en recreatieparken

Campings en recreatieparken mogen open bijven. Zij moeten zich echter wel houden aan de maatregelen om corona te bestrijden. Als de regels niet worden gevolgd, dan kan de gemeente aan de Veiligheidsregio Utrecht vragen om per direct de locatie(s) te sluiten.

Trotsopdeheuvelrug.nl

Kijk op de website trotsopdeheuvelrug.nl voor alle online initiatieven.

Help ons de website verbeteren

Wij werken continu aan de verbetering van deze website. Mist u informatie, kunt u het niet vinden of heeft u een tip? Laat het ons weten. 

Help ons de website verbeteren