Nieuws

De gemeente Zeist, Stedin, de provincie Utrecht en 17 andere gemeenten in de regio Utrecht hebben 16 maart het regionale convenant ‘Aardgasvrije nieuwbouw’ ondertekend.

Lees verder

Het totaal aantal bijstandsgerechtigden in de gemeenten Bunnik, de Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist, is met 0,6 % gedaald. Landelijk valt deze ontwikkeling op, in de meeste gemeenten groeit het aantal mensen in de bijstand nog steeds.

Lees verder

Wat gebeurt er in Zeist om bij ouderen zaken als gewichtsproblemen, financiële uitbuiting, armoede of eenzaamheid te voorkomen? De organisaties in het Netwerk Sociaal Domein vullen hiervoor samen een ‘preventiematrix ouderen’ in. Hoe kan de matrix helpen om preventief te werken?

Lees verder

De vergrijzing neemt duidelijk toe en de levensverwachting wordt steeds hoger. Ouderen blijven daarnaast steeds langer thuis wonen. Wat betekent dit voor Zeist?

Lees verder

Ik heb weer een toekomst. Peter Basta (48) uit Zeist is een van de mensen die geholpen zijn dankzij Doorbraak. Doorbraak is een werkwijze die de gemeente hanteert in het oplossen van ingewikkelder hulpvragen van inwoners.

Lees verder

Hoera, van F naar A!

woensdag 14 maart 2018

Afgelopen maand is de gymzaal naast basisschool De Sluis voorzien van het A-label (zeer energiezuinig). Het is al het 25e gebouw van de gemeente dat dit label heeft gekregen sinds 2016! Het label werd feestelijk onthuld door wethouder Johan Varkevisser en de leerlingen van De Sluis.

Lees verder

Zeist doet samen met provincie Utrecht en de gemeenten De Bilt, Utrecht en Soest onderzoek naar betere wegmarkering op fietspaden en fietsstroken. We doen deze proef om de fietspaden uiteindelijk veiliger

en comfortabeler te maken.

Lees verder

Inwoners van de gemeente Zeist die grofvuil willen laten ophalen, krijgen daarvoor 10 euro in rekening gebracht. Inwoners die zelf afval wegbrengen naar het Recyclingstation aan de Zandbergerlaan 2, hoeven niets te betalen. Doel van deze maatregel is een betere afvalscheiding en meer hergebruik van...

Lees verder

Negen politieke partijen doen 21 maart mee aan de gemeenteraadverkiezingen in Zeist. De campagnes lopen volop. Voor de laatste dagen geven we u nog een paar tips.

Lees verder

Sporten in plaats van pillen

woensdag 14 maart 2018

Bewegen is goed voor je gezondheid. Daarom schrijven huisartsen nu ook sporten uit als recept voor patiënten.

Lees verder