Nieuws

Op maandag 27 januari is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Om de Holocaust slachtoffers, en specifiek hen uit Zeist, te herdenken is vanaf 24 januari het tijdelijke monument ‘Levenslicht’ van Daan Roosegaarde te zien in het gemeentehuis.

Lees verder over het Holocaust-monument

De Rekenkamer Zeist start een onderzoek naar burgerparticipatie. Bent u wel eens betrokken geweest bij gemeentelijke plannen en projecten? Of heeft u ideeën hoe burgerparticipatie (nog) effectiever kan? U bent van harte welkom tijdens dit gesprek op donderdag 6 februari.

Lees verder over dit gesprek

Raad Zeist op 14 januari

donderdag 16 januari 2020

De eerste Raad van 2020 start met een voorstel over een integrale en brede aanpak van de wijk Vollenhove. Daarnaast kijkt de raad met het voorstel over het proces ‘invoering omgevingswet’ ook naar de toekomst en hoe deze in de gemeente uitgewerkt kan worden.

Lees verder

De spoorwegovergang in Den Dolder wordt afgesloten voor autoverkeer. De afsluiting gebeurt pas nadat er een nieuwe route via de N238 is gerealiseerd. Bewoners en andere belanghebbenden worden bij de uitwerking van de plannen betrokken.

Lees verder over het project afsluiting spoorwegovergang

Dinsdag 14 januari ondertekent de gemeente Zeist het manifest Iedereen doet mee! Met de ondertekening dragen de gemeente Zeist en genoemde partners uit dat zij actief werken aan het VN-Verdrag Handicap.

Lees verder over de ondertekening van het manifest

De gemeentelijke begraafplaats Zeist heeft een nieuwe naam: Zeister Bosrust.

Lees verder over nieuwe naam gemeentelijke begraafplaats

Een mooi en gezond 2020 gewenst

woensdag 1 januari 2020

Het gemeentebestuur wenst u en uw dierbaren een mooi en gezond 2020. U bent van harte uitgenodigd voor het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Zeist op maandag 6 januari 2020 van 20.00 tot 22.00 uur in Slot Zeist.

Lees verder

Om schade door vandalisme rond de jaarwisseling te voorkomen, sluit Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) in Zeist de ondergrondse verzamelcontainers op dinsdag 31 december af.

Lees verder over de verzamelcontainers

Gratis iPad cursus voor senioren

woensdag 18 december 2019

Seniorenverenigingen KBO-PCOB en ASZ bieden een gratis cursus omgaan met een ipad en met het internet aan. Steeds meer zaken met banken, overheden, zorgverleners en webwinkels gaan online.

Lees verder over de gratis iPad cursus

Sommige ouders kunnen wat hulp gebruiken om hun kind een mooie start in het leven te geven. Het traject ‘Kansrijke Start’ geeft laagdrempelige opvoedondersteuning voor kwetsbare gezinnen in de eerste 1.000 dagen na de geboorte van een kind.

Lees verder over laagdrempelige opvoedondersteuning voor kwetsbare gezinnen