Nieuws

De samenwerkende overheden in de regio rond Utrecht willen 1,8 TWh (Terrawattuur) duurzame elektriciteit gaan opwekken in 2030. Iedere gemeente draagt bij aan die ambitie. Zeist heeft de ambitie om (indicatief) 35 hectare zonnevelden en 2 tot 4 windmolens te realiseren.

Lees verder over het regionaal voorstel voor duurzame energie

De medewerkers van Biga Groep die voor ons werken en bijvoorbeeld onkruid verwijderen, passen hun werk, met ingang van dinsdag 24 maart, aan.

Lees verder

Persoonlijk bericht van burgemeester Koos Janssen over de coronacrisis. Dit bericht staat ook in de nieuwsbode van woensdag 25 maart.

Lees verder over het persoonlijk bericht van burgemeester Koos Janssen

Waterwachters gezocht

donderdag 19 maart 2020

Woont u in de buurt van open water en geniet u daar van? De kwaliteit van het water in Zeist meten we graag samen. Hiervoor zoeken we enthousiaste inwoners die een vijver of sloot onder hun hoede nemen. De inspectie duurt van april tot oktober, in de eerste week van de maand.

Lees verder over open water in Zeist

Eind maart gaat het onkruidseizoen weer van start in onze gemeente. Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) bestrijdt de ongewenste plantengroei op stoepen, parkeervakken en woonerven met heet water, een milieuvriendelijke methode.

Lees verder over de onkruidbestrijding

Bladafval als bodemverbeteraar

vrijdag 13 maart 2020

In onze gemeente valt jaarlijks 400 ton blad op de grond. Een deel van dit bladafval wordt apart gehouden. Samen met kalk, klei en bacteriën wordt dit afval in een grote zuurstofvrije zak gestopt. Dit proces noemen we fermenteren.

Lees verder over bladafval

75 jaar vrijheid

woensdag 11 maart 2020

In 2020 vieren we in Nederland 75 jaar Vrijheid. Ook in de gemeente Zeist staan we op verschillende manieren stil bij deze bijzondere gebeurtenis.

Lees verder over 75 jaar vrijheid in Zeist en omstreken

Wat vindt u écht belangrijk voor jouw buurt? Wat moeten we absoluut behouden? Die mooie lanenstructuur? Het bos waarin u hardloopt of het veilig kunnen spelen van kinderen in uw buurt? Anders gezegd: wat zijn volgens u dé waarden van uw buurt of wijk?

Lees verder over de omgevingsvisie

Hoe houden we de zorg betaalbaar in de gemeente Zeist? Dit is niet alleen een uitdaging, maar ook een kans om samen te werken aan slimme oplossingen, waarbij kwaliteit én betaalbaarheid hand-in-hand gaan. Oplossingen moeten uiterlijk in 2023 ingaan. Hierover gaan we graag met u in gesprek.

Lees verder over de startconferentie

In de gemeente Zeist is een contactgroep gestart voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en hun naasten en mantelzorgers. Eén keer per 2 maanden is er een bijeenkomst. Het onderwerp is iedere keer anders.

Lees verder over de contactgroep