Nieuws

Zomerstop: aan de slag met sport

donderdag 8 augustus 2019

Voor veel sporters is het nu zomerstop. Daarom werkt de gemeente juist nu aan het verbeteren van de sportvoorzieningen. Op het sportcomplex Blikkenburg-Oost worden de nieuwe velden van FZO en Patria aangelegd en bij DOSC (sportpark Den Dolder) worden 4 extra kleedkamers gebouwd.

Lees verder over verbeteren van sportvoorzieningen

Op 19 juli werd horecaonderneming “GeZEISTzellig, aan de 2e Dorpsstraat 48 voor 2 weken (tot 2 augustus 2019) gesloten. Aanleiding voor de tijdelijke sluiting waren de constateringen van de gemeentelijke toezichthouders tijdens meerdere controles van dit horecabedrijf.

Lees verder over verlenging sluiting GeZEISTzellig

Plaatsing hek Den Dolder

donderdag 1 augustus 2019

De gemeente is van plan een hek te plaatsen om één van de looproutes tussen het station/centrum Den Dolder en het terrein van de WA-Hoeve af te sluiten. Dit staat in de bewonersbrief die eerder naar omwonenden in Den Dolder is verzonden.

Lees verder over hek Den Dolder

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor de spoorwegovergang in Den Dolder in de toekomst alleen nog open te houden voor fietsers en voetgangers. Met dit voorstel volgt het college het advies van een onafhankelijk bureau dat onderzoek heeft gedaan naar de meest...

Lees verder over spoorwegovergang Den Dolder

In de routekaart 'Nieuwe energie voor Zeist' kunt u lezen hoe Zeist de omslag gaat maken van oude, fossiele energie naar nieuwe, duurzame energie. Deze routekaart is op 9 juli unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Lees verder over Raad stelt pad naar energieneutraal Zeist vast

Zeist wil samenwerken met 15 andere gemeenten, 4 waterschappen en de provincie Utrecht aan energiebesparing en opwekken van duurzame energie. Daarom heeft het College de Raad gevraagd de startnotitie 'Regionale Energiestrategie U16' goed te keuren.

Lees verder over regionaal samenwerken aan duurzame energie

In Nederland zorgen wegwerpluiers en incontinentiemateriaal voor 5% van al het huishoudelijk afval. Maar voor de inwoners van gemeente Zeist is er goed nieuws: vanaf maandag 1 juli 2019 kunnen zij incontinentiemateriaal en luiers (met billendoekjes) apart inleveren voor recycling.

Lees verder over de aparte inzameling voor luiers en incontinentiemateriaal

Om dingen te regelen met banken, overheden, zorgverleners en webwinkels, wordt het steeds belangrijker dat u om kunt gaan met een computer en internet. De seniorenverenigingen KBOPCOB en ASZ bieden daarom – met subsidie van de gemeente Zeist – een gratis cursus aan voor senioren.

Lees verder over de gratis ipad-cursus voor senioren

De zomer komt er weer aan en in opdracht van gemeente Zeist leegt RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) dan iedere week de groene container voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT).

Lees verder over het wekelijks legen in de zomermaanden