Nieuws

Klimaatverandering vraagt om actie. Maar hoe gaan we in Zeist van oude, fossiele energie naar nieuwe, duurzame energie? Dat staat in de Routekaart ‘Nieuwe Energie voor Zeist’. Het college van burgemeester en wethouders legt deze voor besluitvorming voor aan de gemeenteraad. De routekaart schetst de...

Lees verder over de routekaart naar een energieneutraal Zeist

Kent u iemand die zich al jaren inzet of iets heel bijzonders heeft gedaan voor de samenleving? Mag die persoon niet ontbreken tijdens de Zeister Lintjesregen in 2020? Tot 1 juli 2019 kunt u de voordracht inleveren.

Lees verder over het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding

Terwijl veel sporters genieten van hun vakantie, wordt in de zomerstop hard doorgewerkt aan de verbeteringen van de velden en kleedkamers. Dit is een onderdeel van het masterplan buitensportaccommodaties. Het masterplan is door een werkgroep met leden van diverse sportverenigingen opgesteld. Hierin...

Lees verder over de renovaties aan de velden en kleedkamers

De Utrechtseweg is, als belangrijke doorgangsweg vanuit Utrecht én onderdeel van de Stichtse Lustwarande, één van de visitekaartjes van Zeist. Veel groen en karakteristieke panden kenmerken de unieke uitstraling van het gebied rond de weg. Een aantal panden langs het noordelijk deel van de...

Lees verder over de herontwikkeling rond de Utrechtseweg - Noord

Om dingen te regelen met banken, overheden, zorgverleners en webwinkels, wordt het steeds belangrijker dat u om kunt gaan met een computer en internet. De seniorenverenigingen KBOPCOB en ASZ bieden daarom – met subsidie van de gemeente Zeist – een gratis cursus aan voor senioren.

Lees verder over de gratis ipad-cursus voor senioren

Erfgoedschild voor eigenaren

dinsdag 11 juni 2019

1500 gemeentelijke monumenten, bijna 200 rijksmonumenten, twee van rijkswege beschermde dorpsgezichten en daarnaast gemeentelijk beschermde structuren. Kortom: aan monumenten en erfgoed geen gebrek. En daar zijn we trots op!

Lees verder over het erfgoedschild voor eigenaren

De zomer komt er weer aan en in opdracht van gemeente Zeist leegt RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) dan iedere week de groene container voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT).

Lees verder over het wekelijks legen in de zomermaanden

Woensdag 5 juni ontstond veel commotie nadat een patiënt uit de FPA Fivoor in Den Dolder niet terugkeerde van verlof. Tegenover Fivoor heb ik mijn onvrede uitgesproken over het gebrek aan samenlevingsgevoeligheid en daadkracht, de slechte communicatie en de onzichtbaarheid van de organisatie.

Lees verder over de reactie van de burgemeester

In de expositie 'Zeist Herrijst' geven studenten Spatial Design van de Hogeschool voor de Kunsten hun visie op het centrum van Zeist en dan vooral het Emmaplein. De expositie is te bekijken tot en met 14 juni in de publiekshal van het gemeentehuis.

Lees verder over de expositie Zeist Herrijst

De kruising van de Jordanlaan met de Utrechtseweg in Zeist krijgt een nieuwe inrichting. De werkzaamheden vinden plaats in 2019 en 2020.

Lees verder over kruising Jordanlaan