Nieuws

Ton Kiburg, wijkboa in Noord: "Zeist Noord kent heel veel verschillende nationaliteiten en de diversiteit is enorm: van welgesteld tot schrijnend arm van drukke baan tot werkeloos van alleenstaande ouderen tot jonge gezinnen. Vaak gaan de meldingen over (hang-)jongeren, verkeerd aangeboden afval,...

Lees verder

Nijenheim vernieuwen we samen!

dinsdag 16 oktober 2018

Wat vinden de bewoners en omwonenden van de vier flats in Nijenheim van hun buurt? Met die vraag hebben de gemeente Zeist, Woongoed Zeist en MeanderOmnium in september gezamenlijk 5 dagen voor de portieken van de flats gestaan.

Lees verder

Start nieuwbouw De Clomp

dinsdag 16 oktober 2018

De bouw van het nieuwe winkelcentrum De Clomp gaat starten! Als eerste zijn vanaf eind oktober de heipalen (schroefpalen, om hinder te beperken) en funderingsbalken aan de beurt.

Lees verder

Afval als grondstof? Natuurlijk! Waar mogelijk gebruikt de gemeente materialen opnieuw. Zo ontving de kinderboerderij stenen die uit de Scheeperslaan komen. De stenen waren daar uit de laan gehaald om een mooie ontmoetingsplek te realiseren. De kinderboerderij gaat de stenen gebruiken voor de bouw...

Lees verder

Er zijn honderden ideeën en signalen opgehaald tijdens de week van de Maaltijd van Zeist! Met deze recepten kunnen we ervoor zorgen dat Zeist een nog mooiere plek wordt. Maar hoe gaan we nu verder?

Lees verder

Bestuursleden, leden en beheerders van VvE's uit de gemeente Zeist krijgen tijdens de training praktische, concrete adviezen van ervaren sprekers over energie besparen en het verduurzamen van een appartementengebouw.

Lees verder

En hoe verder?

dinsdag 9 oktober 2018

Wat gebeurt er na 16 oktober met de ideeën? We gaan het Receptenboek aanpassen naar aanleiding van de laatste reacties. Vervolgens gaat het Receptenboek naar de gemeenteraad.

Lees verder

Alle ideeën zijn nu verzameld in het Receptenboek. Op 16 oktober is er een bijeenkomst in het gemeentehuis, waar de gemeente in gesprek gaat met inwoners over de opgehaalde ideeën.

Lees verder

Alle gesprekken met inwoners van Austerlitz, Den Dolder, Bosch en Duin, Huis ter Heide en Zeist leidden tot vele ideeën en andere waardevolle signalen voor een goed leven in Zeist. Deze honderden ideeën zijn nu verzameld in het zogeheten ‘Receptenboek’.

Lees verder

De week van de Maaltijd van Zeist is voorbij. De gemeente wil alle gesprekspartners hartelijk danken voor de honderden leuke, prikkelende, openhartige en tot nadenken stemmende gesprekken die we hebben mogen voeren over een goed leven in Zeist!

Lees verder