Nieuws

De Oude Arnhemseweg wordt vanaf de rotonde op de Dreef tot en met het kruispunt met Galgenveld vernieuwd. Het wegdek is verouderd en aan vervanging toe. De werkzaamheden starten 8 juni en nemen ongeveer 2 tot 3 maanden in beslag.

Lees verder over werkzaamheden aan de Oude Arnhemseweg

Voedselbank in coronatijd

donderdag 4 juni 2020

Voedselbank Zeist helpt momenteel ongeveer 130 gezinnen die leven onder de armoedegrens. Heeft u als gevolg van de coronacrisis een sterke daling in inkomen? Kijk dan of u in aanmerking komt voor een voedselpakket.

Lees verder over de voedselbank tijdens de coronacrisis

De overheid verstuurt op maandag 8 juni rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvangt u het controlebericht op uw mobiel, dan weet u dat uw telefoon juist is ingesteld.

Lees verder over het NL-Alert controlebericht

Sportverenigingen, culturele instellingen en winkelcentra in de gemeente Zeist hebben het zwaar door de coronacrisis. De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders willen deze partijen waar mogelijk door de crisis heen helpen, via een financieel steunpakket. De gemeenteraad heeft...

Lees verder over het steunpakket

Waar liggen kansen voor de natuur in onze gemeente? Een groen dak op een bushokje? Een bloemrijke strook op een stukje braakliggend terrein? U kunt uw ideeën tot 16 juni doorgeven via een online kaart. Deze ideeën worden vastgelegd in een biodiversiteitsvisie.

Lees verder over de biodiversiteitsvisie

In juni brengt de gemeente Zeist op verschillende wegen een nieuwe slijtlaag aan. Dit zorgt ervoor dat de weg veilig blijft en weer een paar jaar meekan. De werkzaamheden worden alleen uitgevoerd bij droog weer.

Lees verder over de nieuwe slijtlagen

Het eerste nest met eikenprocessierupsen is gevonden. De gemeente start direct met de bestrijding door de nesten weg te zuigen met een grote stofzuiger. Als inwoners een nest zien kunnen zij dit via een melding doorgeven.

Lees verder over de eikenprocessierups

Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) haalt het groente-, fruit-, en tuinafval (GFT) deze zomer slechts 1 keer in de 2 weken op in onze gemeente. Dit in tegenstelling tot de zomers in de afgelopen jaren.

Lees verder over GFT-inzameling

Tijdens de raadsvergadering op dinsdagavond 12 mei kwam de stand van zaken rond de coronacrisis aan de orde, zoals de gevolgen en ondersteuningsmaatregelen. Ook werd er een nieuw buitengewoon raadslid CU/SGP benoemd en geïnstalleerd.

Lees verder over over de raadsvergadering

De klacht die een raadslid en een buitengewoon raadslid in december tegen wethouder Fluitman hebben ingediend, is ongegrond verklaard.

Lees verder over de verklaring