Nieuws

Anke Siegers is de auteur van het boek de Nieuwe Route. Een belangrijke voorwaarde voor de transformatie is volgens Siegers dat de regie en verantwoordelijkheid bij de inwoner blijft. We legden over dit thema 5 vragen aan haar voor.

Lees verder

Sommige schrijnende casussen kunnen niet opgelost worden als we ons strikt houden aan onze taakomschrijving. Constance Kentgens van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Zeist kreeg met zo’n casus te maken. Op dat moment wist ze: er is een doorbraak nodig. En die kwam er.

Lees verder

Strijd tegen de motten!

dinsdag 12 juni 2018

De grote kastanje aan het 1e Hogewegplantsoen is één van de beroemdste bomen van Zeist. Helaas is de boom ook in trek bij de kastanjemineermot. De gemeente heeft nu feromoonvallen geplaatst om deze mot te bestrijden.

Lees verder

Reizigers kunnen voor hun dagelijkse bak ‘koffie to go’ weer terecht bij de kiosk op Station Den Dolder. Sociaal ondernemer Marieke Blok opende op 4 juni de deuren van ‘De Bijzondere Eetfabriek’.

Lees verder

Jouw woning is opgevallen!

dinsdag 12 juni 2018

Om bewoners bewust te maken van inbrekers, hebben de gemeente en de politie een flyer ontworpen: 'Uw woning is opgevallen!' Deze flyer vind je mogelijk in de brievenbus als wij iets zien dat niet veilig is aan de woning.

Lees verder

Vanaf 27 augustus rijdt het verkeer op de Hoofdstraat onder het spoor door. Voordat het zover is, rijden in augustus zestien dagen geen treinen, maar bussen. In deze periode wordt dag en nacht gewerkt aan en rond het spoor om deze onderdoorgang mogelijk te maken.

Lees verder

Wie heeft er voorrang?

dinsdag 12 juni 2018

"Iedereen die hier door rood rijdt moet 20 geld betalen!" De jonge verkeersdeelnemers genieten van het door de gemeente aangelegde verkeersplein naast Blik en Burgers.

Lees verder

Ere wie ere toekomt

dinsdag 12 juni 2018

U kunt tot 1 juli nog iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding. Neem contact met ons op hierover.

Lees verder

Website voor een helpende hand

donderdag 7 juni 2018

Iedereen heeft wel eens een helpende hand nodig. Of u maakt zich zorgen over iemand anders. Er is nu een website die u helpt bij het vinden van de juiste hulp.

Lees verder

Een woning huren die past bij je inkomen is erg belangrijk, vinden woningcorporaties en gemeente. Samen deden we daarom een proef om huurders die te duur wonen, in bepaalde gevallen een huurkorting of een verhuisvergoeding te geven.

Lees verder