Nieuws

De gemeente Zeist biedt een steunpakket voor organisaties uit met name de sectoren sport en cultuur, die geraakt zijn door de coronacrisis. De termijn voor het aanvragen is verlengd tot en met 30 september.

Lees verder over verlenging aanvragen steunpakket

Heeft u last van jongeren die op late tijdstippen in de buurt rondhangen? Of laten zij rommel achter? Ga het gesprek met ze aan. Vindt u het lastig of heeft u hiervoor handvatten nodig? Neem contact op met Meander Omnium.

Lees verder over overlast

Hoe is het om onder één dak samen te wonen met reguliere huurders én kwetsbare bewoners? De bewoners van Seyster Veste maken deel uit van een gemengd woonproject.

Lees verder over gemengd wonen

Met een impuls van 30 miljoen euro geven rijk en regio samen invulling aan de ambitie om het toekomstperspectief voor de bewoners in verschillende wijken te verbeteren.

Lees verder over de Regio Deal

Om eenzaamheid te verminderen hebben wij een signaalpunt tegen eenzaamheid geopend. 'Signaalpunt Zeist tegen Eenzaamheid' is een punt waar iedereen die zich zorgen maakt over een eenzaam persoon, hulp kan inschakelen.

Lees verder over het signaalpunt tegen eenzaamheid

In de periode van half augustus tot half september vindt in Zeist-Zuid onderzoek plaats in de grond naar aardwarmte. Bewoners en eventuele bedrijven in de directe omgeving van de werkzaamheden ontvangen hierover een brief aan huis.

Lees verder over onderzoek naar aardwarmte

We leven met elkaar in een uitzonderlijke tijd. Wat is er veel gebeurd de afgelopen maanden. De ervaringen zijn intensief en verschillen voor elk mens. Ook in tijdsbeleving wijken de ervaringen van elkaar af.

Lees verder over de open brief

Vanaf maandag 20 juli is het recyclingstation Seysterberg in Huis ter Heide niet meer op maandag open. Het recyclingstation is dan op dinsdag tot en met vrijdag, van 8.30 tot 16.00 uur geopend, en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

 

Lees verder over het recyclingstation

Op donderdag 9 juli stelde de gemeenteraad de jaarrekening 2019 en de kaderbrief 2021 vast. Op de agenda stond meer, waaronder een initiatiefvoorstel van de Jongerenraad over de regenboogagenda. De gemeenteraad was vol lof over dit voorstel en stelde het voorstel vast.

Lees verder over de raadsvergadering

Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) haalt het groente-, fruit-, en tuinafval (GFT) deze zomer slechts 1 keer in de 2 weken op in onze gemeente. Dit in tegenstelling tot de zomers in de afgelopen jaren.

Lees verder over GFT-inzameling