Nieuws

Uit onderzoek blijkt dat ruim 82% van de jongeren in de gemeente Zeist zich zorgen maakt om klimaatverandering. Dit onderzoek is uitgevoerd in september 2019 met behulp van de Swipocratie. De resultaten zijn gebaseerd op de mening van 264 jongeren in de leeftijd 16-25 jaar uit gemeente Zeist.

Lees verder over het onderzoek naar klimaatverandering

De gemeenteraad heeft 8 oktober besloten de spoorwegovergang in Den Dolder af te sluiten voor auto’s.

Lees verder over de raadsvergadering van 8 oktober

Tips tegen inbraak

dinsdag 8 oktober 2019

Maak het inbrekers niet te makkelijk. Een inbreker heeft maar ‘heel even’ nodig om binnen te komen. Voorkom dat iemand inbreekt en waardevolle spullen uit uw huis steelt. Lees hier hoe u zelf de kans op een woninginbraak kunt verkleinen.

Lees verder over tips tegen inbraak

Het adviesnetwerk Zeist (ANZ) adviseert het gemeentebestuur over onderwerpen die te maken hebben met het sociaal domein. Denk ook mee over de belangrijke voorwaarden voor een goed leven in onze gemeente.

Lees verder over Adviesnetwerk Zeist

Op 12 plekken in onze gemeente staan er sinds 30 september 'Blipverts': mini-inzamelstations voor kleine recyclebare producten. Hun plek maakt het wegbrengen van dit afval makkelijk en dichtbij.

Lees verder over 'Blipverts'

De uitbreiding van sportpark Noordweg, een onderdeel van het masterplan buitensport-accommodaties, gaat niet door. Het college van burgemeester en wethouders van Zeist heeft dit op 24 september besloten. De grond die nodig is voor dit plan kan niet worden verworven.

Lees verder over het masterplan sport

Vanaf maandag 23 september strijden de Damiaanschool RK en de Rehobothschool, tijdens de E-waste race, tegen acht andere basisscholen uit de verschillende RMN gemeenten.

Lees verder over E-waste race

Laatste ophaalronde snoeihout Zeist

vrijdag 27 september 2019

RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) organiseert voor de vierde en tevens laatste keer dit jaar een ophaalronde voor het gratis ophalen van snoeihout. Deze laatste ophaalronde vindt plaats in oktober.

Lees verder over ophaalronde snoeihout

Recyclingstations weren bedrijfsafval

dinsdag 24 september 2019

RMN gaat bedrijven en verenigingen die afval komen storten actief weren. Bedrijfsafval is niet toegestaan op de recyclingstations van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN).

Lees verder over bedrijfsafval

Het ministerie van I&W ondersteunt dit jaar 3 projecten waarin het tegengaan van de gevolgen van extreme weersomstandigheden centraal staan: in Groningen, onze regio Utrecht en Meerssen.

Lees verder over de rijksbijdrage