Nieuws

Op woensdagmiddag 24 april van 14.00 – 17.00 uur organiseren partners in de wijk Vollenhove samen met bewoners een spetterend buurtfeest in park Vollenhove achter de L-flat en de Geroflat. De middag is bedoeld om elkaar te ontmoeten, beter te leren kennen én samen feest te vieren.

Lees verder

Op zaterdag 13 april om 16.45 uur reikt burgemeester J.J.L.M. Janssen een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, uit aan de heer Jelte Veenhoven, tijdens zijn afscheid als voorzitter van Stichting Zaterdagmiddagconcerten.

Lees verder

Hoe fit bent u?

dinsdag 16 april 2019

Sportief Zeist geeft u de mogelijkheid om daar achter te komen. U kunt tijdens een fit test uw bloeddruk, lenigheid, reactievermogen, BMI en longvolume laten meten.

Lees verder

Wat dacht u van een frisje?

dinsdag 16 april 2019

Zestien Zeister sportverenigingen met een drank- en horecavergunning, Sportief Zeist, GGD regio Utrecht (GGDrU) en de gemeente maakten afspraken over het alcoholgebruik. Tegen alcohol onder de 18 jaar zeggen zij: ‘nee.’

Lees verder

Geen ballonnen meer?! Wat nu?

dinsdag 16 april 2019

Sinds 18 april 2019 is het in Zeist verboden om ballonnen op te laten. Gelukkig zijn er genoeg leuke en duurzame alternatieven zoals bellen blazen, bloemen op het water gooien, vliegeren, een verloting of het maken van ballondieren.

Lees verder

Tussen de Dalweg, Minckelerslaan en de Kritzingerlaan in Zeist ligt een binnenterrein met daarop kassen die niet meer gebruikt worden. Door een bijzondere samenwerking wordt het mogelijk om hier woningen te bouwen voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking én hun ouders of zorgverleners.

Lees verder

Al 3 jaar gaat ieder donderdag een enthousiaste club wandelaars op stap voor een ommetje door de wijk. De groep wordt begeleid door vrijwilligers die uit allerlei hoeken komen: een fysiotherapeut, leden uit het wijkteam en zelfs de praktijkverpleegkundige van de huisarts loopt wel eens mee. Ook de...

Lees verder

Op 23 april 2019 starten de werkzaamheden voor het plaatsen van permanente verkeerslichten op de kruising Schaerweijdelaan/Jacob van Lenneplaan. Daarmee verdwijnen de tijdelijke verkeerslichten. Om de werkzaamheden veilig en goed te kunnen uitvoeren, is het helaas noodzakelijk om de kruising af te...

Lees verder

Raad wil kinderlintje in Zeist

donderdag 11 april 2019

Op 9 april besloot de raad aan het college te vragen een regeling voor een kinderlintje op te stellen. Het CDA en de Christenunie/SGP dienden samen een motie in om kinderen die iets bijzonders of moois doen voor anderen in het zonnetje te zetten.

Lees verder

Minder verkeersborden

dinsdag 9 april 2019

Uit onderzoek blijkt dat er een hoop overbodige verkeersborden langs de weg staan in Nederland. Van de 3 miljoen verkeersborden zijn er ongeveer 20 % overbodig. Dat is dus 600.000. Daarom is ook in Zeist door een verkeerskundig bureau gekeken hoeveel borden we in Zeist kunnen weghalen.

Lees verder