Nieuws

Er zijn nu 4 kaarten met de rijroutes van en naar de parkeergarages en parkeerterreinen in het centrum van Zeist.

Lees verder

Vanaf maandag 4 maart krijgt het Nijenheimbosje, gelegen tussen Kroostweg en Griffensteijnselaan, een opknapbeurt. De werkzaamheden nemen ongeveer vier weken in beslag, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Lees verder

Raad neemt Energieplan in ontvangst

donderdag 14 februari 2019

Namens Samen Duurzaam Zeist overhandigde Edith Haffmans 12 februari het Energieplan voor Zeist aan de gemeenteraad. Burgemeester Koos Janssen, nam het plan in ontvangst. Het plan beschrijft wat een klimaatneutraal Zeist concreet inhoudt, hoe er in Zeist al aan wordt gewerkt, en wat er nodig is om...

Lees verder

Wat doen wij met uw geld?

dinsdag 12 februari 2019

Op 16 februari ontvangt u de aanslag gemeentebelastingen. We laten u graag zien wat we met dit geld doen. Daarom hebben we onze begroting op de website van Zeist geplaatst.

Lees verder

Alle inwoners van Zeist betalen afvalstoffenheffing. In 2019 stijgt de afvalstoffenheffing met 20%: zo’n stijging hebben we jarenlang niet gehad. Hoe komt dat? Dat leggen we uit in dit artikel.

Lees verder

Vragen over verkeersmaatregelen?

dinsdag 12 februari 2019

Eind januari zijn de verkeersmaatregelen in het centrum gestart. De reacties en vragen stroomden binnen via onze social-mediakanalen en via zeist@zeist.nl en ons vijfcijferige telefoonnummer 14 030. Daarom is afgelopen weekend een informatiecentrum geopend.

Lees verder

Vanwege de vragen en zorgen over de nieuwe verkeerssituatie in het centrum van Zeist opent de gemeente een tijdelijk informatiepunt aan de Markt in De Klinker. Vanaf zaterdag 9 februari

10.00 uur zijn inwoners, ondernemers en bezoekers hier welkom voor vragen, opmerkingen of zorgen.

 

Lees verder

Onze gemeente is sinds 25 januari aangesloten op HartslagNu. Dit is het alarmeringssysteem dat burgerhulpverlening bij een hartstilstand mogelijk maakt.

Lees verder

Het college van B&W stelt de gemeenteraad van Zeist voor om het zogeheten ‘omgekeerd inzamelen’ in te voeren in Zeist. De proeven rond omgekeerd inzamelen blijken het scheiden van afval flink te bevorderen.

Lees verder

Bomenkap in januari en februari 2019

donderdag 10 januari 2019

In januari en februari van 2019 worden er bomen gekapt door heel Zeist. Deze ronde zijn dat er meer dan gebruikelijk, ongeveer 300 bomen waarvan 100 bomen op de gemeentelijke begraafplaats staan. De reden om te kappen is dat de bomen een gebrek hebben of dood zijn en daardoor een risico vormen voor...

Lees verder