Nieuws

Aanhoudende hitte en droogte: Wat te doen?

We hebben te maken met hoge temperaturen en aanhoudende droogte en dat betekent veel voor mens, dier en natuur. We doen er als gemeente alles aan om de effecten te beperken maar we staan voor een grote opgave. Ons groen heeft het zwaar te verduren. Jonge aanplant krijgt extra water maar dat kunnen we niet overal doen. En meer water uitrijden dan we nu al doen, is niet mogelijk; er is geen materiaal voor beschikbaar. Zelfs oudere bomen met diepere wortels laten hun blad vallen en schakelen uit zelfbescherming over op de winterstand. Dan komen de sapstromen stil te liggen. De boom neemt geen water meer op. Watergeven heeft dus geen zin en we moeten met elkaar duimen dat de bomen dit voorjaar weer uitlopen. 

De gemeente heeft uw hulp nodig: Wat kunt u doen?

  • Zorg goed voor uzelf en de mensen die het extra zwaar hebben (ouderen e.a.). Wilt u meer weten? Lees hier de folder van het RIVM.
  • Voorkom natuurbrand en wees voorzichtig met glas, plastic flesjes, sigarettenpeuken en ander brandend materiaal. Inmiddels geldt er ook een stookverbod in buitengebieden en stadsparken
  • Maak de straatkolken bij u om de deur vrij van bloesem en blad zodat als het gaat regenen het water het riool in kan en geen wateroverlast veroorzaakt.
  • Gooi een emmertje water bij een struik of perkje. Alle beetjes helpen!