Nieuws

Bijeenkomst over zonnevelden en windmolens op 9 december

De gemeenteraad van Zeist heeft voor de zomer besloten dat ook de gemeente Zeist een bijdrage wil leveren aan het op grote schaal opwekken van duurzame energie. Dat kan bijvoorbeeld door mogelijkheden te bieden voor het plaatsen van windmolens, het aanleggen van zonnevelden of het leggen van zonnepanelen op grote daken van bijvoorbeeld bedrijven en instellingen.

Moeilijke keuzes

De gemeente wil graag van inwoners horen wat zij hierbij belangrijke aandachtspunten, voorwaarden en vragen vinden. Want een zonneveld of windmolen kan niet zomaar overal worden geplaatst. Dit levert moeilijke keuzes op tussen het belang van schone energie en het belang van bijvoorbeeld landschap, natuur, landbouw en recreatiemogelijkheden.

Bijeenkomst

De gemeente nodigt inwoners uit hierover in gesprek te gaan op maandagavond 9 december, van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis van Zeist.

Aanmelden gewenst

Om de avond goed te kunnen voorbereiden, vindt de gemeente het fijn als mensen zich aanmelden. Dat kan door te bellen naar 14 030 of te mailen naar zeist@zeist.nl ter attentie van mw. D. Bosse.

Het programma

Na een korte presentatie over de opgave waar we voor staan, gaan de deelnemers uiteen in vier groepen, met elk een deelonderwerp. De vier deelonderwerpen zijn: (1) windmolens, (2) zonnevelden, (3) zonnepanelen op grote daken, en (4) de aanpak om te komen tot een energieneutraal Zeist. Dan volgt nog een tweede ronde met gesprekken.