Nieuws

Dag van de Bouw: Kom langs bij station Driebergen-Zeist!

Na de zomer is het eindelijk zo ver: dan opent de tunnel onder het spoor van station Driebergen Zeist. Wie benieuwd is naar de werkzaamheden is van harte welkom tijdens de Dag van de Bouw op 2 juni.

Het stationsgebied van Driebergen-Zeist wordt opnieuw ingericht om de knelpunten op te lossen. Het gebied wordt een compacte OV-knoop. Het aantal sporen wordt uitgebreid naar vier en de N225 kruist straks het spoor met een tunnel. Een deel is al af: het busstation is in september geopend en de parkeergarage voor bijna 600 auto's is sinds november in gebruik.

Postzegel

Voor projectontwikkelaar BAM is de grootste uitdaging de beperkte werkruimte. "We moeten echt op een postzegel werken. We bouwen alles om de drukte heen, zodat het verkeer non-stop door kan gaan", zegt Jorien Batterink, omgevingsmanager van BAM. "De Dag van de Bouw is het moment om de bouw van dichtbij te bekijken. Als de verdiepte stationspleinen er in 2020 zijn, zie je niets meer van onze werkzaamheden, maar nu zijn we druk bezig met de tunnelbak, damwanden, onderwaterbeton en waterglasinjecties. Echte bouwhoogstandjes die leuk zijn om te zien."

Mini-graver

Nu al worden bouwers vaak aangesproken door reizigers met vragen. "Daarom zijn er op de Dag van de Bouw allemaal bouwers aanwezig om uitleg te geven. Daarnaast zijn er kinderactiviteiten, zoals zandgraven met een mini-graver en een speurtocht."