Nieuws

Gezocht: 10 'kamers met aandacht'

In de regio Zuidoost Utrecht zoeken we 10 'kamers met aandacht'. Dit zijn kamers voor jongeren van 18-23 jaar die de jeugdhulpinstelling verlaten, maar niet thuis en ook nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen.

Samenwerking in de regio tussen jeugdzorg en gemeenten

'Kamers met aandacht' is een samenwerking tussen de gemeenten in de regio Zuidoost Utrecht en 7 jeugdzorgaanbieders:

  • gemeenten: Zeist, De Bilt, Bunnik, Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug;
  • jeugdzorgaanbieders: Youké, De Rading, Lijn5, Intermetzo, Singelzicht, het Leger des Heils en Timon.

Lokale teams en maatschappelijke organisaties kunnen het project ondersteunen door flyers te verspreiden en posters op te hangen.

Een beetje aandacht geven aan een jongere

Projectleider Bianca van der Neut: "We zoeken vooral in de private sector naar kamers, dus inwoners die een kamer over hebben en ook een beetje aandacht willen geven aan een jongere. Mijn ervaring is dat er veel mensen zijn die dit graag voor een ander willen doen. Dat kan een oudere persoon zijn die in zijn eigen huis een kamer overheeft, maar ook iemand in een jongerencomplex die wat wil doen voor een buurjongen of buurmeisje. Het gaat niet om begeleiding, de jongeren krijgen die nog van hun jeugdzorgaanbieder."

Zorgprofessionals kunnen dus meehelpen door flyers te verspreiden of posters op te hangen. Ook kunnen ze kijken of er cliënten zijn die een kamer over hebben en deze 'met aandacht' willen verhuren. Het is de bedoeling om dit jaar minimaal 10 kamers met aandacht te vinden in de regio Zuidoost Utrecht.

Help mee

Ziet u mogelijkheden om 'Kamers met aandacht' te ondersteunen? Mail uw contactgegevens dan naar info@kamersmetaandacht.nl. Kijk voor meer informatie op www.kamersmetaandacht.nl.