Nieuws

GFT-inzameling in de zomer 1 keer per 2 weken

Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) haalt het groente-, fruit-, en tuinafval (GFT) deze zomer slechts 1 keer in de 2 weken op in onze gemeente. Dit in tegenstelling tot de zomers in de afgelopen jaren. Vanwege de coronamaatregelen wil RMN de voortgang van haar dienstverlening zo lang en goed mogelijk blijven garanderen. Dus de GFT-kliko wordt in de zomermaanden elke 2 weken geleegd, net zoals in de rest van het jaar.

Inzamelschema

De RMN leegt de GFT-kliko gewoon in de week van 25-29 mei. Vervolgens worden de GFT-kliko's geleegd in elke tweede week die erna komt. Dat is dus in de weken met een even weeknummer.

Gebruik de RMN-app

Met de RMN-app op uw telefoon heeft u altijd het meest actuele ophaalschema bij de hand. U kunt de app gratis downloaden. Er is zowel een app voor telefoons die werken met het iOS-besturingssysteem als eentje voor Android. U vindt de app in de app-winkel op uw telefoon. Wij adviseren u om gebruik te maken van deze app of van het  inzamelschema op de RMN-website.

Aanpassing nodig vanwege corona

Ook RMN houdt zich aan de genomen maatregelen in het kader van het coronavirus. Dit heeft gevolgen voor hoeveel medewerkers zij kunnen inzetten. Medewerkers met griepverschijnselen moeten bijvoorbeeld thuis blijven. Daarnaast is de bezetting op RMN-voertuigen aangescherpt vanwege de verplichte minimale afstand van 1,5 meter tussen personen. Dit betekent dat RMN extra voertuigen in 1 wijk moet inzetten. Het gevolg is dat er minder voertuigen inzetbaar zijn voor extra werkzaamheden. Inhuur van voertuigen moet vaak al een jaar tot 8 maanden van te voren worden geregeld, en was dus ook niet meer mogelijk.

Wat mag er in de GFT-kliko?

Naast het gewone groente- fruit- en tuinafval behoren ook tot GFT: eierschillen, koffiefilters met koffiedik, etensresten, waaronder gekookt voedsel, vis en vlees (ook graatjes en botjes). Twijfelt u wat er wel en niet in de kliko voor groente-, fruit-, en tuinafval hoort? Raadpleeg dan de afvalwegwijzer via het inzamelschema of in de RMN app. 

Voorkom (stank)overlast tijdens de zomer

Het is verstandig om uw container in de schaduw te zetten en een houtje tussen het deksel te plaatsen. Hierdoor gaat de inhoud niet broeien en voorkomt u stank en insecten in de container. Ook is advies om het afval te laten uitlekken, voordat u het in de container doet. Onderin de container kunt u een oude krant of stro neerleggen om het aankoeken van resten te voorkomen. Voor het bestrijden van beestjes in de container, kunt u zout of klimop gebruiken. Deze en meer tips vindt u op de RMN-website en in de RMN App.

De recyclingcoach kan u helpen met afval scheiden

Onze recyclingcoach legt u graag uit hoe u uw GFT het beste kunt scheiden. U kunt een afspraak met recyclingcoach maken. Die neemt dan telefonisch contact met u op of komt bij u aan huis langs. Uiteraard houdt de recyclingcoach 1,5-meter afstand tijdens een bezoek aan huis. Wilt u telefonisch advies, of een afspraak met de recyclingcoach? Neem dan contact op met de afdeling Publiekscontacten van RMN via info@rmn.nl.