Nieuws

Intocht Sinterklaas Zeist-Centrum, Den Dolder en Austerlitz

De intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 november (Zeist-centrum) en zaterdag 25 november (Den Dolder en Austerlitz).

Intocht Zeist-Centrum 18 november

Op zaterdag 18 november is de intocht van Sinterklaas in het centrum van Zeist. Sinterklaas komt dit jaar als eerste aan bij het gemeentehuis van Zeist om daar ontvangen te worden door burgemeester Janssen en de wethouders van Zeist. Vervolgens vervolgd Sinterklaas zijn route door het centrum van Zeist op zijn trouwe schimmel: Slotlaan, Steynlaan, Bergweg, Voorheuvel, 1e Hogeweg, Slotlaan, Slot Zeist.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 12:30 – 13.00 uur pré-programma Gemeentehuis
  • 13:00 – 13:30 uur Start intocht
  • 13:15 – 13:30 uur Voorprogramma Gemeentehuis
  • 13.30 – 14:00 uur Sint bij het Gemeentehuis
  • 14.00 – 15:30 uur Start rondje centrum Zeist
  • 15:30 – 15:45 uur Vertrek naar Slot via FIGI wortel voor het Paard
  • 15.45 – 16:00 uur Sint bij Slot Zeist
  • 16:00 – 16:30 uur Slot feest aansluitend nemen Sint en gevolg intrek in Slot van Sinterklaas

Tip drukte

Het kan aan het begin van de route en bij het podium op de Hogeweg druk zijn. Dan is er op de route langs het Walkartpark en op weg naar Slot Zeist altijd nog wel een plekje te vinden.

Informatie

Meer informatie is te vinden op www.zeistsinterklaasstad.nl

Intocht Den Dolder 25 november

Op zaterdag 25 november is de intocht van Sinterklaas in Den Dolder bij het plein Werring & Schuler rond 12.30.

Informatie

Er is voor de intocht in Den Dolder een heel programma gemaakt. Dit programma is te vinden op de website www.zieginds.nl. Goed om te weten voor het middag- en avondprogramma kunt u uw kind aanmelden. Het inschrijven kan tot zaterdag 11 november.

Intocht Austerlitz 25 november

Op zaterdag 15 november is de intocht van Sinterklaas in Austerlitz. Om 10:45 uur verzamelen van kinderen en ouders op het Dorpsplein. Vervolgens gaan de kinderen en ouders, vooraf gegaan door Fanfarecorps Erica, op zoek naar Sinterklaas. Als de goedheiligman gevonden is dan wordt er verder bij het Dorpshuis feest gevierd.

Informatie

Meer informatie over de intocht in Austerlitz is te vinden op de website Austerlitzbelang.nl

Het Slot van Sinterklaas 25 en 26 november

Op zaterdag 25 en zondag 26 november logeert Sinterklaas in Het Slot van Sinterklaas. In dit weekend mogen de kinderen komen kijken in de werkkamer van Sinterklaas, de keuken en de bakkerij, zijn slaapkamer en die van de pieten. Meer informatie www.zeistsinterklaasstad.nl