Nieuws

Nieuwe gemeentesecretaris voor Zeist

Bij de gemeente Zeist komt een nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur. Aan het eind van dit jaar neemt Ineke Lissenberg na 10 jaar afscheid van de gemeente om van haar pensioen te gaan genieten. Zij heeft haar beslissing na het zomerreces aan het college van burgemeester en wethouders laten weten. René Grotens, concernmanager en loco-gemeentesecretaris bij de gemeente Zeist, volgt haar op per 1 januari 2019.

Weloverwogen besluit

Het college van burgemeester en wethouders respecteert het weloverwogen besluit van Ineke Lissenberg. Burgemeester Koos Janssen: “We vinden het jammer dat Ineke vertrekt. Zij heeft veel van de ontwikkelingen die de organisatie en ook het bestuur nu doormaken mede ingezet. Ineke is een visionair, die altijd met beide voeten op de grond blijft; integer en trouw aan haar waarden en normen. Ze heeft haar rol als topadviseur van het college op voortreffelijke wijze vervuld.”

Na zorgvuldige afweging heeft het college op 11 september besloten om per 1 januari 2019 René Grotens te benoemen in de functie van gemeentesecretaris. Koos Janssen: “Met hem heeft de gemeente de geschikte opvolger in huis, die beschikt over de benodigde advieskracht voor het college en politieke sensitiviteit en die staat voor de ontwikkeling van de medewerkers, de cultuur en daarmee de organisatie van Zeist.”

Ineke Lissenberg

Ineke Lissenberg heeft 47 jaar gewerkt in overheidsdienst. Ze is begonnen bij de gemeente Utrecht. Daarna is zij werkzaam geweest bij de gemeente Bunnik, de provincie Utrecht en bij de gemeenten Zeist, Cothen en Laren. Bij de gemeenten Liesveld, Ridderkerk en Zeist vervulde ze de functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur. Ineke Lissenberg is tevens secretaris van het Platform  Middelgrote Gemeenten, vertrouwenspersoon bij de Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS) en lid van de raad van toezicht van universitair opleidingsinstituut SIOO. 

René Grotens

René Grotens (53) vervult momenteel de functie van loco-gemeentesecretaris en concernmanager in Zeist. Hij was eerder directeur bedrijfsvoering en hoofd personeel in de gemeente Zeist. Daarvoor was hij beleidsmedewerker bij de ministeries van BZK en Defensie, en business-consultant. Grotens is in 2015 gepromoveerd op het onderwerp Leiderschap van gemeentesecretarissen. Hij is daarnaast verbonden aan de VU als docent/onderzoeker.