Nieuws

Ophalen van grofvuil kost 10 euro

Inwoners van de gemeente Zeist die grofvuil willen laten ophalen, krijgen daarvoor 10 euro in rekening gebracht. Inwoners die zelf afval wegbrengen naar het Recyclingstation aan de Zandbergerlaan 2, hoeven niets te betalen. Doel van deze maatregel is een betere afvalscheiding en meer hergebruik van waardevolle grondstoffen.

Afvalscheiden

In grofvuil dat wordt opgehaald, zijn alle soorten afval vermengd. Daar kunnen ze achteraf, bij de afvalverwerker, beperkt nog afval uit scheiden. Maar de rest moet als restafval worden verbrand. Dat is slecht voor het milieu en zonde van de waardevolle grondstoffen waar dat grof vuil uit bestaat. Grofvuil kan wél goed worden gescheiden als mensen het afval zelf wegbrengen naar het Recyclingstation (Zandbergenlaan 2 in Huis ter Heide). U kunt het afval in 20 verschillende soorten scheiden, waarna het wordt hergebruikt in allerlei  producten en toepassingen. Om het wegbrengen makkelijker te maken kunnen inwoners op het Recyclingstation gratis een aanhanger lenen.

Ophaalafspraak en betaling

RMN haalt het grofvuil in Zeist op. Een inwoner die grofvuil wil laten ophalen, kan een afspraak maken met RMN via 0900 6039222 of via info@rmn.nl. De inwoner wordt verwacht zelf thuis te zijn, zodat de medewerker aan de deur kan afrekenen met behulp van een mobiel pinapparaat.

Snoeihout

Snoeihout wordt overigens vier keer per jaar gratis door de RMN opgehaald. De ophaalrondes vinden plaats in maart, april, oktober en november. U kunt uw snoeihout aanmelden bij RMN.