Nieuws

Start vernieuwing fietspad Fornheselaan Den Dolder

De gemeente Zeist start op 3 februari met de werkzaamheden om het fietspad langs de Fornheselaan in Den Dolder te verbreden. Dit fietspad maakt onderdeel uit van de nieuwe snelfietsroute tussen Amersfoort en Utrecht. Door de aanleg van snelfietsroutes wordt het voor steeds meer mensen aantrekkelijk om voor langere afstanden de fiets te nemen. De werkzaamheden nemen ongeveer 2 maanden in beslag.

Snelfietsroute

De provincie Utrecht werkt samen met gemeenten aan 7 snelfietsroutes. Op deze snelfietsroutes kunnen fietsers snel, comfortabel en veilig door de regio Utrecht fietsen. Dit draagt bij aan de bereikbaarheid van de regio Utrecht. Het fietspad langs de Fornheselaan is onderdeel van de snelfietsroute tussen Amersfoort en Utrecht. De gemeente Zeist draagt zorg voor de realisatie van dit deel van de route. Met de verbreding gaat een lang gekoesterde wens van veel inwoners in Den Dolder en fietsers in vervulling, aangezien het fietspad dringend aan vernieuwing toe is.

Japanse Duizendknoop verwijderen

Om de verbreding van het fietspad mogelijk te maken, zijn vorig jaar een aantal bomen gekapt. Tijdens deze werkzaamheden is Japanse Duizendknoop aangetroffen. Dit is een snel groeiende uitheemse plant waarvan de dikke, diepliggende wortels, bestrating, leidingen en gebouwen ernstig kunnen beschadigen. De Japanse Duizendknoop moet dan ook verwijderd worden voor er met de vernieuwing van het fietspad begonnen kan worden.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden starten op 3 februari en duren ongeveer 2 maanden.

  1. Allereerst verwijdert de gemeente de Japanse duizendknoop.
  2. Daarna wordt het fietspad verder verbreed.

Fietsers wordt omgeleid via de Hindelaan en Hertenlaan.