Flat Prinses Margrietlaan wordt gerenoveerd

De 60 jaar oude ‘Flat 11’ aan de Prinses Margrietlaan wordt gerenoveerd. De flat past straks in het karakter en de uitstraling van de groene wijk Kerckebosch. Bovendien is het appartementengebouw bij oplevering begin 2021 bijna energieneutraal.

Hoger wooncomfort en lagere energierekening

De gehele flat wordt verduurzaamd. Denk dan aan onder andere isolatie, kunststof kozijnen en triple glas. En het dak ligt vol met zonnepanelen. Ook in hun appartement gaan bewoners erop vooruit. Zowel qua comfort als met een lagere energierekening. Alle woningen krijgen een nieuwe, ruimere keuken en een nieuwe badkamer en toilet. De schuifpui naar het balkon zorgt voor een mooi uitzicht en veel lichtinval. Bovendien gaan de woningen van het gas af. Elke woning krijgt een eigen installatie voor comfortabele verwarming, warm water en frisse lucht.

Proefproject

De renovatie van flat 11 is een proefproject. Naast de investering door Woongoed Zeist stelde de gemeente een bijdrage van 1 miljoen euro beschikbaar voor de extra verduurzaming van het gebouw. De renovatie laat goed zien hoe je met duurzaamheid om kunt gaan in een oude flat. Het vernieuwde appartementengebouw is energiezuiniger dan de gemiddelde nieuwbouwwoning. De ervaringen die in dit project worden opgedaan, komen van pas bij andere projecten.

Nu halverwege, oplevering begin 2021

De eerste helft van het project is gereed. Inmiddels wordt door Coen Hagendoorn Bouwgroep gewerkt aan de tweede helft van het gebouw. Ook de entree en lift worden vernieuwd en de oude bergingen worden vervangen door nieuwe. Oplevering is voorzien in het eerste kwartaal van volgend jaar.

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist

De gemeente en woningcorporatie Woongoed Zeist werken samen aan het levensloopgeschikt maken van Kerckebosch Zeist. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 1.000 nieuwe woningen worden ontwikkeld. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Woongoed Zeist de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch (WOM) op.