Ga het gesprek aan bij overlast

Heeft u last van jongeren die op late tijdstippen in de buurt rondhangen? Of laten zij rommel achter? Een goed gesprek en begrip van beide kanten lossen vaak veel problemen op. Vaak zorgt dit ervoor dat er samen afspraken gemaakt kunnen worden. Vindt u het lastig om het gesprek aan te gaan, of heeft u hiervoor handvatten nodig? Neem dan contact op met Meander Omnium. Zij kunnen helpen met het gesprek of bemiddeling.

Jongeren horen erbij en zijn welkom in onze wijken met haar winkelcentra, bankjes, sporttoestellen en andere voorzieningen. Maar het afglijden van jongeren is gedrag dat niet door de beugel kan. Dit willen we voorkomen. Ernstige geluidsoverlast, schelden, dreigen, intimideren; dat is gedrag dat we niet tolereren.

Een melding doen

Wanneer zoiets zich afspeelt, meldt dit dan direct bij de politie via 0900-8844 of 112 op heterdaad. De politie zal komen kijken of de jongeren al bekend zijn bij het wijkteam. Ook kunt u terecht in het wijkspreekuur. Het wijkteam bestaat uit jongerenwerkers, een wijkmanager, politie, woningcorporaties en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Zij kijken wat er nodig is om de overlast te stoppen. Zo wordt er soms gekeken naar een alternatieve ontmoetingsplek. Ook kan er worden ingezet op bewustwording bij de jongeren en ouders.