Plaatsing hek Den Dolder

Update

De gemeente heeft over de vergunningverlening voor de plaatsing van het hek nog geen besluit genomen. De gemeente gebruikt extra tijd om een doordacht besluit te nemen volgend uit een weloverwogen oordeel.

Update plaatsing hek Den Dolder

Dinsdag 24 september 2019

Naar aanleiding van gestelde raadsvragen over het voorgenomen besluit een hek te plaatsen bij de toegang naar Duivenhorst kwam het onderwerp dinsdagavond 17 september aan de orde in de raadsvergadering. Burgemeester Koos Janssen benutte de vragen om de context en actuele situatie in Den Dolder toe te lichten.

Via YouTube is zijn bijdrage terug te kijken. Na 1 uur en 24 minuten komt burgemeester Koos Janssen aan het woord.

Plaatsing hek Den Dolder

Donderdag 1 augustus 2019

De gemeente is van plan een hek te plaatsen om één van de looproutes tussen het station/centrum Den Dolder en het terrein van de WA-Hoeve af te sluiten. Dit staat in de bewonersbrief (PDF 114 kB) die eerder naar omwonenden in Den Dolder is verzonden.

“Er zijn meerdere looproutes van het terrein Willem Arntsz Hoeve naar het centrum van Den Dolder en vice versa. Een van die routes loopt door een wijk en daar plaatsen we een hek. Dit is een tijdelijke maatregel die eigenlijk niemand wil. Maar die nu, vanwege nog steeds ervaren overlast en incidenten gedurende 2 jaar, nodig is. Het brengt voor een groep bewoners rust in de wijk. In de tussentijd blijven partijen werken aan samen leven in Den Dolder”, zegt Laura Hoogstraten, locoburgemeester.

Luchtkaart met daarop in kleur aangegeven de verschillende looproutes in Den Dolder wijk Duivenhorst
Blauwe lijn - 1,2 kilometer - 17 minuten
Rode stippellijn - 750 meter - 11 minuten
Groene lijn - 1,5 kilometer - 20 minuten
Gele lijn - hek
Klik op de afbeelding om deze in PDF (1,1 MB) te openen.