Rondleidingen over de gemeentelijke begraafplaats op 30 juni en 8 september

Op zondagmiddag 30 juni en zondagmiddag 8 september geeft het Gilde Zeist rondleidingen over de Gemeentelijke Begraafplaats Zeist. De rondleiding start om 14.00 uur; verzamelen om 13.50 uur. Vertrekpunt is hotel Oud Londen, Woudenbergseweg 52 in Zeist.

meer informatie rondleiding

Grote cultuurhistorische waarde

De Gemeentelijke Begraafplaats Zeist aan de Woudenbergseweg is van grote cultuurhistorische waarde en is een sprekend voorbeeld van de manier waarop de grafcultuur en het begraven zich in Nederland hebben ontwikkeld. U maakt een wandeling over het terrein van 18 hectare met 24.000 graven, waar nabestaanden hun overledenen al meer dan 100 jaar herdenken. De gids laat u zien hoe hier groen en metselwerk, natuur en architectuur, prachtig en harmonieus samengaan.

Veranderend gebruik begraafplaats

De begraafplaats werd tot nu toe gebruikt op een standaard manier: voor begrafenissen en als urnentuin. Maar tijden veranderen en wensen veranderen. Voor de gemeentelijke begraafplaats is het dus tijd om mee te veranderen. De gemeente werkt daarom aan een paar nieuwe ontwikkelingen:

  • bouw kleinschalig crematorium
  • islamitisch begraven
  • onderzoek naar 'natuurbegraven'

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws omtrent de Gemeentelijke begraafplaats Zeist? Dat kan. Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief komen actualiteiten en toekomstige ontwikkelingen rond de begraafplaats aan bod. Er is geen vaste verzendfrequentie.

aanmelden nieuwsbrief