Samen aan de slag met uw eigen ondernemingsplan

Het Ondernemersplein van de gemeente Zeist en Qredits bieden dit najaar gezamenlijk de Ondernemersschool aan. Dit is een programma van Qredits, waarin u tijdens 10 donderdagavonden aan uw ondernemingsplan werkt. Iedere avond wordt er een nieuw onderwerp behandeld. De lessen worden verzorgd door experts en ervaren ondernemers. Uiteraard worden de richtlijnen en coronamaatregelen hierbij in acht genomen.

10 lesavonden

De Ondernemersschool heeft één doel: u zo goed mogelijk voorbereiden op het ondernemerschap. De Ondernemersschool bestaat uit 10 lesavonden en een terugkomavond. De focus ligt op het schrijven van uw ondernemingsplan en het vergroten van uw ondernemersvaardigheden. Iedere lesavond komt er een thema aan bod. Na het volgen van de Ondernemersschool:

 • heeft u uw ondernemingsplan geschreven;
 • kunt u een volgende serieuze stap maken als ondernemer;
 • heeft u uw doelen voor uw onderneming duidelijk voor ogen;
 • kunt u uw plan pitchen;
 • heeft u een netwerk opgebouwd met medecursisten;
 • en kunt u een krediet of coachingstraject aanvragen bij Qredits.

Lesprogramma

U wordt meegenomen in de echte ondernemerswereld. Met een groep van maximaal 20 ondernemers in spé, schrijft u in 10 weken tijd uw eigen ondernemingsplan. Dit doet u onder begeleiding van docenten, ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven. Thema's zoals persoonlijke effectiviteit, SWOT analyse, marktonderzoek, pitchen, social media en financiering komen aan bod. Elk thema wordt verzorgd door een expert op dat gebied.

Zelfstudie

Tijdens de lessen krijgt u handvatten mee voor het schrijven van uw ondernemersplan. U leert alle facetten van het ondernemerschap en gaat thuis aan de slag met de e-learning 'Ik word Eigen Baas'. U heeft geen vooropleiding nodig om deel te nemen aan de Ondernemersschool. Wel vragen we u bij uw aanmelding om uw motivatie toe te lichten. Natuurlijk verwachten we dat u probeert alle 10 de lesavonden aanwezig te zijn, zodat u de cursus zo goed mogelijk kunt doorlopen. 

Data, locatie en kosten

De Ondernemersschool start op 29 oktober en vindt plaats op donderdagavonden, van 19.00-22.00 uur. De volgende avonden staan gepland: 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november, 3, 10 en 17 december en 7 en 14 januari. De lessen vinden plaats in De Koppeling, De Clomp 1904 in Zeist. De Ondernemersschool in Zeist wordt tegen een gereduceerd tarief van  €137,50,- (ex BTW) aangeboden. Hiervoor krijgt u:

 • gastlessen van experts
 • toegang tot de E-learning 'Ik word ondernemer' (t.w.v. €79,95)
 • werkboek en schrijfmateriaal
 • een ondernemingsplan van uw onderneming
 • een certificaat van de Ondernemersschool 

Aanmelden

Wilt u meer informatie over de Ondernemersschool die door het Ondernemersplein Zeist wordt aangeboden? Neem dan contact op met het Ondernemersplein van de gemeente Zeist.