Veelgestelde vragen aan de gemeente Zeist

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen. 

Wat doet de gemeente aan het verschuiven van de plekken waar overlast is?

Een team van politieagenten en boa’s (bijzonder opsporingsambtenaren) handhaaft strak op de overlast van drugs- en alcoholgebruik én -handel in de openbare ruimte. Dit doen zij intensief op negentien plekken en looproutes. Dagelijks kijken we of deze routes aangepast moeten worden.

Komt er verlichting bij alle fietspaden in Den Dolder?

We inventariseren welke fietspaden onverlicht zijn en kijken of er in de buurt fietspaden met verlichting zijn waar we fietsers naar kunnen verwijzen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de verlichting langs een deel van de noordelijke kant van de Amersfoortseweg (N237) en de oude spoorlijn.

Waar moet ik naar toe bellen als ik iets verdachts zie?

U kunt het wijkteam veiligheid Den Dolder en omstreken bereiken via de pagina Wijkteam veiligheid Den Dolder en omgeving. Bij acute dreiging of gevaar belt u de politie via 112.

Ik weet dat er een drugsdealer bij mij in de buurt woont. Waar kan ik dit melden?

U kunt dit melden bij de politie via 112 of via meld misdaad anoniem via 0800 7000 en www.meldmisdaadanoniem.nl.

Wat doet de gemeente om de overlast bij hangplekken tegen te gaan?

Een team van politieagenten en boa’s (bijzonder opsporingsambtenaren) surveilleren 24 uur per dag. Dit doen zij intensief op negentien hotspots en looproutes. Dit team handhaaft strak op de overlast van drugs- en alcoholgebruik én -handel in de openbare ruimte. Altrecht/Fivoor zorgt ervoor dat de patiënten in de nacht binnen zijn en indien dit niet het geval is, wordt zoals altijd melding gedaan bij de politie.

Wie is er bestuurlijk verantwoordelijk?

  • Burgemeester Janssen is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid.
  • Wethouder Sander Jansen is als wijkportefeuillehouder verantwoordelijk voor maatregelen/projecten in Den Dolder.
  • Wethouder Marcel Fluitman is vanuit de portefeuille zorg en cultuur/evenementen verantwoordelijk voor alles dat speelt binnen de grenzen van het terrein WA-hoeve.

Veelgestelde vragen aan Altrecht-Fivoor

Tijdens de bijeenkomsten op 22 en 23 oktober in de Maria Christinakerk in Den Dolder zijn zorgen ge-uit en vragen gesteld over de veiligheid op en rond het terrein Willem Arntsz Hoeve. Op de website van Altrecht vindt u een antwoord op vragen die bij veel mensen leven.