Leefbaarheidsonderzoek Willem Arntsz Hoeve terrein

De komende jaren zullen zorginstellingen Altrecht en Fivoor gefaseerd het Willem Arntsz Hoeve terrein verlaten. Tot die tijd maken verschillende mensen nog gezamenlijk gebruik van het gebied. Te denken valt aan bewoners, medewerkers en patiënten van de instellingen en recreanten.

Onderzoek

De gemeente Zeist wil graag weten hoe de gebruikers de leefbaarheid van het terrein ervaren. Wat is goed en wat kan er anders? Leefbaarheid is alles wat de omgeving aantrekkelijk, prettig of geschikt maakt om er te komen, wonen, werken en leven.

Onderzoekbureau Enneüs heeft in het voorjaar van 2018 een onderzoek gedaan om die vragen te beantwoorden. Naast de leefbaarheid heeft het bureau ook onderzocht hoe het terrein nu gebruikt wordt. Bijvoorbeeld hoeveel mensen er wonen, hoeveel bezoekers er komen en hoeveel sporters en recreanten er zijn.

Er zijn observaties gedaan op het terrein en er zijn vragenlijsten en interviews afgenomen bij bezoekers, bewoners, cliënten, medewerkers en winkelend publiek in de buurt van de Albert Heijn in Den Dolder.