Onderzoeksraad voor Veiligheid start onderzoek

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoek doen naar veiligheid bij re-integratie van gedetineerden en tbs-gestelden.

De burgemeester van Zeist, Koos Janssen, heeft hiertoe een verzoek ingediend bij de Onderzoeksraad op 23 november 2017. Dit naar aanleiding van de gebeurtenissen rond de vermissing en de dood van Anne Faber en het effect daarvan op de samenleving in Den Dolder. Sinds de vermissing en de aanhouding van een verdachte, een cliënt van de forensisch psychiatrische kliniek Fivoor is de onrust groot onder de bewoners en ondernemers over de veiligheid in het dorp en de omgeving.

Onderzoek

De Onderzoeksraad gaat onderzoek doen naar de wijze waarop tijdens de re-integratie van gedetineerden en van tbs-gestelden rekening wordt gehouden met de veiligheid van de samenleving. Het gaat om gedetineerden die vanwege een ernstige psychiatrische aandoening worden behandeld. De Onderzoeksraad zal daarbij ook kijken naar de informatiepositie van onder anderen de burgemeester en de politie.

Burgemeester Koos Janssen geeft aan: “blij te zijn met het nieuws dat de Onderzoeksraad het verzoek heeft gehonoreerd. Nader inzicht biedt perspectief.”

Kijk voor meer informatie hierover op de website van de onderzoeksraad.

Planning

De onderzoeksraad gebruikt 2 maanden om een verkenning uit te voeren, die de basis vormt voor de afbakening van het onderzoek en de precieze onderzoeksvraag.

Als meer informatie beschikbaar is, volgt nader bericht.