1 tot en met 8 oktober: Week tegen eenzaamheid 2019

Van 1 tot en met 8 oktober was het de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land was er extra aandacht voor het onderwerp eenzaamheid. Ook in de gemeente Zeist worden er speciale activiteiten georganiseerd.

Meer dan 1 miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam en door de vergrijzing neemt dit aantal toe. Eenzaamheid is van alle leeftijden, ook jongeren voelen zich (soms) eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. De gemeente Zeist wil samen met inwoners, organisaties en ondernemers aandacht vragen voor dit probleem en eenzaamheid tegengaan. De Week tegen Eenzaamheid vormt hiervoor het startschot.

Eenzaamheid kan ons allemaal overkomen, van jong tot oud. Daar moeten we samen wat aan doen!

De gemeente Zeist wil de ontwikkeling van eenzaamheid doorbreken door met veel partners eenzaamheid eerder te zien en hier acties op ondernemen. De gemeente Zeist roept organisaties op om zich aan te sluiten bij de Zeister samenwerking tegen eenzaamheid. Deze samenwerking vormt het middelpunt van de aanpak tegen eenzaamheid. U kunt zich aansluiten bij de samenwerking door ondertekening van het manifest.

Manifest bekijken Manifest ondertekenen

In het kader van de Week tegen Eenzaamheid hebben 24 mensen zondag 3 november de wedstrijd FC Utrecht - Fortuna Sittard bezocht. Bezoekers werden getrakteerd op een ware show, FC Utrecht won maar liefst met 6-0!

De kaarten werden gratis beschikbaar gesteld door FC Utrecht. Dit initiatief om mensen met elkaar te verbinden is mogelijk gemaakt door Sportief Zeist in samenwerking met gemeente Zeist.

Meer informatie

Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of de brede aanpak tegen eenzaamheid in de gemeente Zeist kunt u contact opnemen met de gemeente Zeist via zeist@zeist.nl of 14030.