Legalisatie handtekening

Moet u bewijzen dat uw handtekening echt is? Dat kan met een legalisatie van uw handtekening. U heeft bijvoorbeeld een gelegaliseerde handtekening nodig als u een visum aanvraagt voor een reis. Soms kunnen organisaties ook vragen om een gelegaliseerde handtekening.

U zet onder toezicht van een ambtenaar van de gemeente uw handtekening op het document waar u een gelegaliseerde handtekening voor nodig heeft. De ambtenaar vergelijkt de handtekening die u zet op het document met de handtekening op uw identiteitsbewijs. U krijgt de legalisatie direct mee.

U kunt uw handtekening in elke gemeente laten legaliseren. Dit hoeft dus niet per se in uw eigen gemeente plaats te vinden.

Tarief legaliseren handtekening
Tarief 2019
Legaliseren handtekening€ 5,80

  • een geldig identiteitsbewijs

Een ambtenaar van de gemeente moet aanwezig zijn bij de legalisatie. U plaatst de handtekening in het bijzijn van de ambtenaar.

Is het document in een andere taal dan het Nederlands, Engels, Frans of Duits?

Zorg dan voor een vertaling door een beëdigd vertaler. Wanneer een in Nederland beëdigd vertaler het document vertaalt, is legalisatie van de vertaling niet nodig. Heeft een in het buitenland beëdigde vertaler het document vertaald? Dan moet u de vertaling wel laten legaliseren. Legalisatie van alleen de vertaling is niet mogelijk zonder het gelegaliseerde originele document.

Kijk voor meer informatie op de website van Nederlandwereldwijd.