Winkelcentrum De Clomp

Winkelcentrum De Clomp vernieuwt! De gemeente Zeist en Rialto Zeist B.V. (projectontwikkelaar/eigenaar van winkelcentrum dit winkelcentrum) hebben een realisatieovereenkomst gesloten voor de lang gewenste herontwikkeling van het winkelcentrum. Daarmee krijgt dit deel van de wijk Zeist-West een vernieuwingsimpuls en realiseren we een mooi, nieuw en veilig wijk- en winkelcentrum.

Naar verwachting is het winkelcentrum in 2021 volledig vernieuwd. Tijdens de bouw kunt u gewoon boodschappen doen in het  winkelcentrum, de winkels blijven open.

Bouw blokken A en B

Rialto levert op 1 november blokken A en B op. In deze blokken komen onder andere de supermarkten Deen en Albert Heijn.

Bouw blok C

In de laatste fase start Rialto met de bouw van blok C; waarschijnlijk start deze fase op 1 april 2020. Dit blok bestaat uit supermarkt Aldi, winkels en woningen. In 2021 is het nieuwe winkelcentrum en openbaar gebied volledig vernieuwd.

Het binnenplein en het oude parkeerterrein zijn afgesloten tot begin 2020. De winkels van winkelcentrum De Clomp blijven tijdens de bouw open en bereikbaar. Ook de scholen blijven goed bereikbaar.

Fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers is de route vanaf het bruggetje bij Nijenheim gesloten.

Parkeren auto's

Parkeren kan op het grote parkeerterrein langs de Kouwenhovenselaan. Dit parkeerterrein is bereikbaar vanaf:

  1. de Kouwenhovenselaan-Nijenheim
  2. parkeerplaats De Clomp (doorrijden langs Deen en De Koppeling)

U kunt ook parkeren op het kleinere parkeerterrein aan De Clomp. 

Dit plan bestaat uit een compact winkelcentrum verdeeld in 3 'blokken', met op de begane grond winkelruimten (17 winkelunits waaronder 3 supermarkten) en daarboven 2 woonlagen met 66 appartementen.

Tussen de winkels wordt een promenade en een plein aangelegd, waar bezoekers en bewoners kunnen parkeren. Er is veel aandacht voor groen: de zone langs de Grift wordt gedeeltelijk opnieuw groen ingericht, er komen bomen langs de promenade en robuuste bomen op het plein. Ook het dak van de winkels wordt aangekleed met groen, zodat bewoners uitkijken over een groen dakterras.

Het huidige Kerkelijk Centrum blijft bestaan en krijgt een facelift.

Na advies van de planbegeleidingsgroep (PBG) zijn de gemeente en ontwikkelaar Rialto Zeist B.V. tot een definitief ontwerp gekomen voor de buitenruimte. Het gaat hierbij om de openbare ruimte, zoals: plek fietsenstalling, inrichting pleinen bij de kerk en de moskee, keuze banken. Ook is gesproken over de herinrichting van de groene Griftoever.

Het ontwerp bevat 2 pleinen:

  1. bij de kerk;
  2. bij de moskee.

Beide pleinen krijgen groen, zitgelegenheid en stallingsruimte voor fietsen. In de uitvoering wordt de wens meegenomen om op het plein bij de moskee meer vrij te gebruiken ruimte te creƫren; het ontwerp wordt hierop aangepast.

Meer informatie

Ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen met de digitale nieuwsbrief over De Clomp. Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief:

Aanmelden Nieuwsbrief

Project

Voor meer informatie over dit project kunt u terecht bij de Rialto B.V., de eigenaar en ontwikkelaar van De Clomp. U kunt hen bereiken via telefoonnummer (073) 751 17 88 of per e-mail via info@rialtovastgoed.nl

Verhuur woningen en winkelruimte

meer informatie huurwoningen

meer informatie winkelruimte