Winkelcentrum De Clomp

Winkelcentrum De Clomp vernieuwt! De gemeente Zeist en Rialto Zeist B.V. (projectontwikkelaar/eigenaar van winkelcentrum dit winkelcentrum) hebben een realisatieovereenkomst gesloten voor de lang gewenste herontwikkeling van het winkelcentrum. Daarmee krijgt dit deel van de wijk Zeist-West een vernieuwingsimpuls en realiseren we een mooi, nieuw en veilig wijk- en winkelcentrum.

Naar verwachting is het winkelcentrum in 2021 volledig vernieuwd. Tijdens de bouw kunt u gewoon boodschappen doen in het  winkelcentrum, de winkels blijven open.

Bouw blokken A en B

Rialto verwacht op 1 november blokken A en B op te leveren. In deze blokken komen onder andere de supermarkten Deen en Albert Heijn.

Bouw blok C

In de laatste fase start Rialto met de bouw van blok C; waarschijnlijk start deze fase op 1 april 2020. Dit blok bestaat uit supermarkt Aldi, winkels en woningen. In 2021 is het nieuwe winkelcentrum en openbaar gebied volledig vernieuwd.

Bereikbaarheid De Clomp

Het binnenplein en het oude parkeerterrein zijn afgesloten tot begin 2020. De winkels van winkelcentrum De Clomp blijven tijdens de bouw open en bereikbaar. Ook de scholen blijven goed bereikbaar.

Vanaf 19 augustus gaan de nutsbedrijven de strook vanaf het transformatorhuisje, langs de moskee, tot aan blok A (nieuwe Albert Heijn) openbreken voor het aanleggen van leidingen. Daarna gaat de aannemer het gebied tussen blok A en de Griftlaan aanpakken en het tijdelijke parkeerterrein deels definitief inrichten. Het winkelcentrum blijft bereikbaar.

download de omleidingskaart (166kB)

Fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers is de route vanaf het bruggetje bij Nijenheim gesloten.

Parkeren auto's

Parkeren kan op het grote parkeerterrein langs de Kouwenhovenselaan. Dit parkeerterrein is bereikbaar vanaf:

  1. de Kouwenhovenselaan-Nijenheim
  2. parkeerplaats De Clomp (doorrijden langs Deen en De Koppeling)

U kunt ook parkeren op het kleinere parkeerterrein aan De Clomp. 

Dit plan bestaat uit een compact winkelcentrum verdeeld in 3 'blokken', met op de begane grond winkelruimten (17 winkelunits waaronder 3 supermarkten) en daarboven 2 woonlagen met 66 appartementen.

Tussen de winkels wordt een promenade en een plein aangelegd, waar bezoekers en bewoners kunnen parkeren. Er is veel aandacht voor groen: de zone langs de Grift wordt gedeeltelijk opnieuw groen ingericht, er komen bomen langs de promenade en robuuste bomen op het plein. Ook het dak van de winkels wordt aangekleed met groen, zodat bewoners uitkijken over een groen dakterras.

Het huidige Kerkelijk Centrum blijft bestaan en krijgt een facelift.

Het nieuwe winkelcentrum De Clomp bestaat uit 3 blokken. Op de begane grond komen winkels en daarboven 66 appartementen (twee- en driekamerwoningen). Daarnaast zijn eerder al 22 sociale huurwoningen gerealiseerd in De Koppeling.

Huurwoningen

De grootte van de nieuwe woningen varieert van 65 tot 85 vierkante meter. Het betreffen huurwoningen in de vrije sector. Dit betekent dat er geen huursubsidie wordt verstrekt.

Inschrijven voor een woning kan tot en met 18 augustus via www.wonenindeclomp.nl

meer informatie huurwoningen

Winkelruimte

Op de begane grond komt er bijna 8 duizend vierkante meter aan winkelruimte, waaronder de supermarkten Albert Heijn, DEEN en Aldi. De oplevering van de winkels in de eerste fase is gepland in het laatste kwartaal van 2019.

Meer informatie winkelruimte

Na advies van de planbegeleidingsgroep (PBG) zijn de gemeente en ontwikkelaar Rialto Zeist B.V. tot een definitief ontwerp gekomen voor de buitenruimte. Het gaat hierbij om de openbare ruimte, zoals: plek fietsenstalling, inrichting pleinen bij de kerk en de moskee, keuze banken. Ook is gesproken over de herinrichting van de groene Griftoever.

Het ontwerp bevat 2 pleinen:

  1. bij de kerk;
  2. bij de moskee.

Beide pleinen krijgen groen, zitgelegenheid en stallingsruimte voor fietsen. In de uitvoering wordt de wens meegenomen om op het plein bij de moskee meer vrij te gebruiken ruimte te creƫren; het ontwerp wordt hierop aangepast.

Meer informatie

Ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen met de digitale nieuwsbrief over De Clomp. Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief:

Aanmelden Nieuwsbrief

Project

Voor meer informatie over dit project kunt u terecht bij de Rialto B.V., de eigenaar en ontwikkelaar van De Clomp. U kunt hen bereiken via telefoonnummer (073) 751 17 88 of per e-mail via info@rialtovastgoed.nl