Winkelcentrum De Clomp

Winkelcentrum De Clomp vernieuwt! De gemeente Zeist en Rialto Zeist B.V. (projectontwikkelaar/eigenaar van dit winkelcentrum) hebben een realisatieovereenkomst gesloten voor de lang gewenste herontwikkeling van het winkelcentrum. Daarmee krijgt dit deel van de wijk Zeist-West een vernieuwingsimpuls en realiseren we een mooi, nieuw en veilig wijk- en winkelcentrum.

Naar verwachting is het winkelcentrum in 2021 volledig vernieuwd. Tijdens de bouw kunt u gewoon boodschappen doen in het  winkelcentrum, de winkels blijven open.

  • begin april tot en met 8 mei: aanleg parkeerplekken (eerste fase) en weg aan oost- en zuidkant kerkelijk centrum
  • 4 mei: start bouw blok C
  • tot en met 22 mei: sloop oude winkelcentrum
  • juni: winkelcentrum weer bereikbaar vanaf Weteringlaan voor autoverkeer
  • januari 2020 tot medio 2021: afsluiting deel Kouwenhovenselaan
  • medio 2021: het winkelcentrum en openbaar gebied zijn volledig vernieuwd

Deze planning is onder voorbehoud van wijzigingen.

Bouw blok C

Op 4 mei start de bouw van blok C. Dit blok bestaat uit supermarkt Aldi, winkels en woningen.

Bouw blokken A en B: De Grift en De Wetering

In november 2019 is de nieuwbouw van blok A ('De Grift') en blok B ('De Wetering') opgeleverd. Inmiddels hebben Albert Heijn, slagerij Amin, Bloembinderij Bloem, DEEN Supermarkten, FFC Kwalitaria, Kruidvat, Van der Sluys gemakshop en Zeeman een nieuwe winkel gekregen.

De winkels van winkelcentrum De Clomp blijven tijdens de bouwwerkzaamheden open en bereikbaar. Ook de scholen blijven goed bereikbaar.

Autoverkeer

Het winkelcentrum is voor auto's goed bereikbaar via de nieuwe ontsluiting aan de Griftlaan. Tijdelijk kunt u ook nog bij het winkelcentrum komen via Nijenheim. In juni is het winkelcentrum waarschijnlijk weer vanaf de Weteringenlaan bereikbaar voor auto's.

De nieuwe woningen zijn ook goed bereikbaar via de nieuwe ontsluiting aan de Griftlaan.

De scholen, het gebouw “De Koppeling”, de moskee en het kerkelijk centrum Zeist–West zijn bereikbaar via de Weteringlaan.

Kouwenhovenselaan tijdelijk afgesloten voor alle verkeer

Vanaf januari is het deel van de Kouwenhovenselaan naast de moskee voor alle verkeer afgesloten. De afsluiting duurt tot medio 2021.

De reden van de afsluiting zijn bouw- en aanlegwerkzaamheden voor supermarkt Aldi en de woningen daarboven. Eerst wordt het riool vervangen en daarna wordt de weg gebruikt als bouwroute.

Fietsers en voetgangers

De route vanaf het bruggetje bij Nijenheim is inmiddels weer open voor fietsers en voetgangers. Fietsers kunnen ook gebruik maken van het nieuwe fietspad (tweerichtingsverkeer) vanaf de rotonde Griftlaan/Griffensteijnselaan tot de Weteringlaan.

Nieuw parkeerterrein

Bij een nieuw winkelcentrum hoort natuurlijk ook een nieuw parkeerterrein. Dat is er sinds maart. Het nieuwe parkeerterrein heeft plek voor 138 auto's. In het najaar krijgt de parkeerplaats ook nieuwe beplanting. Als het laatste gedeelte van het winkelcentrum klaar is (blok C), dan wordt de rest van het parkeerterrein aangelegd.

Het plan bestaat uit een compact winkelcentrum verdeeld in 3 'blokken', met op de begane grond winkelruimten (17 winkelunits waaronder 3 supermarkten) en daarboven 2 woonlagen met 66 appartementen.

Tussen de winkels wordt een promenade en een plein aangelegd, waar bezoekers en bewoners kunnen parkeren. Er is veel aandacht voor groen: de zone langs de Grift wordt gedeeltelijk opnieuw groen ingericht, er komen bomen langs de promenade en robuuste bomen op het plein. Ook het dak van de winkels wordt aangekleed met groen, zodat bewoners uitkijken over een groen dakterras.

Het huidige Kerkelijk Centrum blijft bestaan en krijgt een facelift.

luchtbeeld met impressie van nieuwe situatie winkelcentrum De Clomp
nieuwe situatie De Clomp

Na advies van de planbegeleidingsgroep (PBG) zijn de gemeente en ontwikkelaar Rialto Zeist B.V. tot een definitief ontwerp gekomen voor de buitenruimte. Het gaat hierbij om de openbare ruimte, zoals: plek fietsenstalling, inrichting pleinen bij de kerk en de moskee, keuze banken. Ook is gesproken over de herinrichting van de groene Griftoever.

Het ontwerp bevat 2 pleinen:

  1. bij de kerk;
  2. bij de moskee.

Beide pleinen krijgen groen, zitgelegenheid en stallingsruimte voor fietsen. In de uitvoering wordt de wens meegenomen om op het plein bij de moskee meer vrij te gebruiken ruimte te creëren; het ontwerp wordt hierop aangepast.

Ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen met de digitale nieuwsbrief over De Clomp. Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief:

Aanmelden Nieuwsbrief

Project

Voor meer informatie over dit project kunt u terecht bij de Rialto B.V., de eigenaar en ontwikkelaar van De Clomp. U kunt hen bereiken via telefoonnummer (073) 751 17 88 of per e-mail via info@rialtovastgoed.nl

Verhuur woningen en winkelruimte

meer informatie huurwoningen

meer informatie winkelruimte