Winkelcentrum De Clomp

Winkelcentrum De Clomp vernieuwt! De gemeente Zeist en Rialto Zeist B.V. (projectontwikkelaar/eigenaar van dit winkelcentrum) hebben een realisatieovereenkomst gesloten voor de lang gewenste herontwikkeling van het winkelcentrum. Daarmee krijgt dit deel van de wijk Zeist-West een vernieuwingsimpuls en realiseren we een mooi, nieuw en veilig wijk- en winkelcentrum.

Naar verwachting is het winkelcentrum in 2021 volledig vernieuwd. Tijdens de bouw kunt u gewoon boodschappen doen in het  winkelcentrum, de winkels blijven open.

  • 4 mei: start bouw blok C
  • medio juli: winkelcentrum weer bereikbaar voor auto's vanaf Weteringlaan
  • tot medio 2021: afsluiting deel Kouwenhovenselaan
  • medio 2021: het winkelcentrum en openbaar gebied zijn volledig vernieuwd

Deze planning is onder voorbehoud van wijzigingen.

Bouw blok C

In mei is de bouw van blok C gestart. Dit blok bestaat uit supermarkt Aldi, winkels en woningen.

Bouw blokken A en B: De Grift en De Wetering

In november 2019 werd de nieuwbouw van blok A ('De Grift') en blok B ('De Wetering') opgeleverd. Inmiddels hebben Albert Heijn, slagerij Amin, Bloembinderij Bloem, DEEN Supermarkten, FFC Kwalitaria, Kruidvat, Van der Sluys gemakshop en Zeeman hierin een winkel. In het najaar komen er ook een bakker en een kapper bij.

De winkels van winkelcentrum De Clomp blijven tijdens de bouwwerkzaamheden open en bereikbaar. Ook de scholen blijven goed bereikbaar.

Autoverkeer

Het winkelcentrum is voor auto's goed bereikbaar via de nieuwe ontsluiting aan de Griftlaan. Vanaf medio juli is het winkelcentrum waarschijnlijk weer vanaf de Weteringenlaan bereikbaar voor auto's.

De nieuwe woningen zijn ook goed bereikbaar via de nieuwe ontsluiting aan de Griftlaan.

De scholen, het gebouw “De Koppeling”, de moskee en het kerkelijk centrum Zeist–West zijn bereikbaar via de Weteringlaan.

Kouwenhovenselaan tijdelijk afgesloten voor alle verkeer

Het deel van de Kouwenhovenselaan naast de moskee is tijdelijk voor alle verkeer afgesloten. De afsluiting duurt tot medio 2021. De reden van de afsluiting zijn bouw- en aanlegwerkzaamheden voor blok C.

Fietsers en voetgangers

De Weteringlaan en gebouw de Koppeling is weer bereikbaar door een nieuw aangelegde stoep.

luchtbeeld met impressie van nieuwe situatie winkelcentrum De Clomp
nieuwe situatie De Clomp

Het plan bestaat uit een compact winkelcentrum verdeeld in 3 'blokken', met op de begane grond winkelruimten (17 winkelunits waaronder 3 supermarkten) en daarboven 2 woonlagen met 66 appartementen.

Tussen de winkels wordt een promenade en een plein aangelegd, waar bezoekers en bewoners kunnen parkeren. Er is veel aandacht voor groen: de zone langs de Grift wordt gedeeltelijk opnieuw groen ingericht, er komen bomen langs de promenade en robuuste bomen op het plein. Ook het dak van de winkels wordt aangekleed met groen, zodat bewoners uitkijken over een groen dakterras.

Het huidige Kerkelijk Centrum blijft bestaan en krijgt een facelift.

Natuurgebied 'de groene Griftoever'

Naast het winkelcentrum ligt een mooi natuurgebied: de groene Griftoever. In dit stukje natuur leven veel vogels en insecten. Wij willen dit stukje natuur verbeteren, door er nieuwe bomen en struiken te planten en 2 natuurvriendelijke oevers aan te leggen. Ook worden er een paar wanden voor ijsvogels gemaakt. Op deze manier komt dit stukje natuur meer tot zijn recht. De werkzaamheden worden op dit moment voorbereid. De uitvoering hiervan start na de zomervakantie. Aansluitend wordt ook de weg vanaf het fietsbruggetje geasfalteerd.

Na advies van de planbegeleidingsgroep (PBG) zijn de gemeente en ontwikkelaar Rialto Zeist B.V. tot een definitief ontwerp gekomen voor de buitenruimte. Het gaat hierbij om de openbare ruimte, zoals: plek fietsenstalling, inrichting pleinen bij de kerk en de moskee, keuze banken. Ook is gesproken over de herinrichting van de groene Griftoever.

Het ontwerp bevat 2 pleinen:

  1. bij de kerk;
  2. bij de moskee.

Beide pleinen krijgen groen, zitgelegenheid en stallingsruimte voor fietsen. In de uitvoering wordt de wens meegenomen om op het plein bij de moskee meer vrij te gebruiken ruimte te creëren; het ontwerp wordt hierop aangepast.

 Bekijk hier een impressie van blok C:

Ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen met de digitale nieuwsbrief over De Clomp. Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief:

Aanmelden Nieuwsbrief

Project

Voor meer informatie over dit project kunt u terecht bij de Rialto B.V., de eigenaar en ontwikkelaar van De Clomp. U kunt hen bereiken via telefoonnummer (073) 751 17 88 of per e-mail via info@rialtovastgoed.nl

Verhuur woningen en winkelruimte

meer informatie huurwoningen

meer informatie winkelruimte