Wijkteam Den Dolder en omgeving

Wijkmanager Den Dolder en omgeving Bülent Isik

Wilt u iets bespreken over uw wijk? Of heeft een vraag of idee over zorg, ondersteuning of het opvoeden van uw kind? U kunt dan terecht bij uw wijkteam. Het wijkteam bestaat uit medewerkers van de gemeente, politie, welzijnsorganisatie MeanderOmnium en de Zeister woningcorporaties (Woongoed Zeist en de R.K. Woningbouwvereniging). Door deze samenwerking kunnen vraagstukken efficiënt opgepakt worden. De partners staan voor wijken die schoon, heel, veilig en sociaal zijn. Dit wijkteam is actief in Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Beukbergen.

Vragen of ideeën over leefbaarheid, veiligheid, zorg, ondersteuning of het opvoeden en opgroeien van uw kind? Bezoek dan het spreekuur van het wijkteam.

Het wijkteam Den Dolder en omstreken houdt spreekuur op diverse locaties (zie tabel), altijd op dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur.

Locatie buurtmobiel Den Dolder e.o.
DatumBuurt Locatie
14 meiDen Doldercentrum Den Dolder
21 meiHuis ter Heidehoek Korte Bergweg - Albert Plesmanring
28 meiHuis ter Heide NoordJan Steenlaan bij Zichtas
4 juniDen Dolderbij voetbalveldje Andreas Foxlaan
11 juniBeukbergen / Huis ter HeideBeukbergenlaan, tegenover het clubhuis
18 juniDen Dolderspeeltuin Johannes Wierlaan
25 juniDen DolderDuivenhorst

Heeft u een vraagstuk dat u met de wijkwethouder wilt bespreken? Bezoek dan het wijkwethouderspreekuur of maak een afspraak via het bestuurssecretariaat, telefoonnummer 14 030. Wijkwethouder Sander Jansen schuift elke laatste donderdag van de maand aan bij wijkteam Den Dolder e.o.

Om te zorgen dat het fijn is om in een wijk te wonen, werken en recreëren werken we samen met verschillende organisaties.
Een wijkteam bestaat uit mensen van de gemeente (wijkmanager), politie (wijkagenten), welzijnsorganisatie MeanderOmnium en de 2 Zeister woningcorporaties (Woongoed Zeist en de R.K. Woningbouwvereniging Zeist). Door deze samenwerking, kunnen we vraagstukken makkelijker samen oppakken.

In sommige buurten worden collectief zonnepanelen ingekocht, in andere buurten worden er samen moestuinen beheerd. De gemeente vindt duurzaamheid heel belangrijk. Daarom stimuleert en ondersteunt zij dit soort initiatieven van inwoners.

Ook kunt u deze initiatieven vinden op de website samenduurzaamzeist.nl.

Wijkgericht Werken stimuleert initiatieven uit de samenleving die de leefbaarheid ten goede komen. Heeft u een goed idee voor uw wijk? Wellicht kan uw wijkteam het plan financieel ondersteunen met het wijkbudget of kunnen wij u helpen bij het realiseren van uw plannen? 

Lees verder

U kunt een straatfeest of buurtbarbecue schriftelijk aanvragen. De gemeente beoordeelt of het een melding klein evenement of een evenementenvergunning betreft. Dit is onder andere afhankelijk van de locatie.

Bosch en Duin is nog steeds een mooie, rustige en groene buurtschap. Er wonen ongeveer 2500 mensen. Bosch en Duin is vergroeid met Huis ter Heide, ook een buurtschap.

Historie

In 1653 werd de Amersfoortseweg aangelegd. Dit was ongeveer 250 jaar voor er over Bosch en Duin gesproken werd. Toch is de aanleg van deze weg heel belangrijk voor het ontstaan van Bosch en Duin. Langs de weg was een prachtig natuurgebied ontstaan bestaande uit bos en heide met stuifzand. Een ideaal gebied om je rustige vakantiehuis te laten bouwen, weg van de dagelijkse drukte. Enkele heren zagen hier brood in en kochten het gebied voor een bedrag wat in de huidige tijd ongeveer 1 miljoen euro zou zijn. Ze bouwden vervolgens wegen en villa’s. In de eerste jaren werden deze villa’s vooral in de zomer bewoond. Later kwamen mensen permanent in deze villa’s wonen. Veel van deze villa’s zijn nog intact. In 1907 werd station Bosch en Duin geopend. In 1941 werd deze weer gesloten.

Bereikbaarheid

De N238 loopt langs Bosch en Duin. De mooie omgeving van de buurtschap leent zich uit voor een aangename wandeling. Nog steeds staan er vooral veel villa’s in Bosch en Duin.

Sport en recreatie

In Bosch en Duin is ook te golfclub ‘De Pan’ te vinden. Kijk op de website van de vereniging Bosch en Duinvoor meer informatie.