Wijkteam Den Dolder en omgeving

Wijkmanager Den Dolder en omgeving Bülent Isik

Wilt u iets bespreken over uw wijk? Of heeft een vraag of idee over zorg, ondersteuning of het opvoeden van uw kind? U kunt dan terecht bij uw wijkteam. Het wijkteam bestaat uit medewerkers van de gemeente, politie, welzijnsorganisatie MeanderOmnium en de Zeister woningcorporaties (Woongoed Zeist en de R.K. Woningbouwvereniging). Door deze samenwerking kunnen vraagstukken efficiënt opgepakt worden. De partners staan voor wijken die schoon, heel, veilig en sociaal zijn. Dit wijkteam is actief in Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Beukbergen.

Spreekuur wijkteam: locaties en tijden

Vragen of ideeën over leefbaarheid, veiligheid, zorg, ondersteuning of het opvoeden en opgroeien van uw kind? Bezoek dan het spreekuur van het wijkteam.

Het wijkteam Den Dolder en omstreken houdt spreekuur op diverse locaties (zie tabel), altijd op dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur.

DatumBuurtLocatie
8 januariDen DolderPelita, Dr. Ramaerlaan 2
15 januariDen DolderDe Egelantier, Dolderseweg 146
22 januariDen DolderMC Kerk, Dolderseweg
29 januariSterrenberg / Huis ter HeideLichtpunt, Maanlaan 4
5 februariHuis ter HeideVredenoord, Prins Alexanderweg 2
12 februariDen Dolderzijgebouw MC Kerk, Dolderseweg
19 februariBeukbergen / Huis ter HeideHet Clubhuis, Beukbergenlaan
26 februariDen DolderBrede School, Schroeder van der Kolklaan 1
5 maartBosch en DuinTennisclub, Dennenweg 6
12 maartHuis ter HeideBestuursgebouw, Park Rodichem 42
19 maartDen DolderPelita, Dr. Ramaerlaan 2
26 maartDen DolderDe Egelantier, Dolderseweg 146
2 aprilDen DolderMC Kerk, Dolderseweg
9 aprilBosch en Duinbuurtmobiel, hoek Paltzerweg-Tolhuislaan
16 aprilDen Dolderbuurtmobiel, Vijverhof
23 aprilSterrenbergbuurtmobiel, Kometenlaan
30 aprilDen Dolderbuurtmobiel, op speelplaats Meester Willemsenlaan
7 meiDen Dolderbuurtmobiel, Torteltuin, op grasveld Dassenlaan
14 meiDen Dolderbuurtmobiel, centrum Den Dolder
21 meiHuis ter Heidebuurtmobiel, hoek Korte Bergweg-Albert Plesmanring
28 meiHuis ter Heide Noordbuurtmobiel, Jan Steenlaan bij Zichtas
4 juniDen Dolderbuurtmobiel, bij voetbalveldje Andreas Foxlaan
11 juniBeukbergen / Huis ter Heidebuurtmobiel, Beukbergenlaan, tegenover Het Clubhuis
18 juniDen Dolderbuurtmobiel, speeltuin Johannes Wierlaan
25 juniDen Dolderbuurtmobiel, Duivenhorst

Wijkwethouder Den Dolder

Heeft u een vraagstuk dat u met de wijkwethouder wilt bespreken?

Wijkwethouder Sander Jansen komt graag naar u toe. Bel het bestuurssecretariaat via telefoonnummer 14 030 om een afspraak met hem te maken.

Wijkgericht werken

Om te zorgen dat het fijn is om in een wijk te wonen, werken en recreëren werken we samen met verschillende organisaties.
Een wijkteam bestaat uit mensen van de gemeente (wijkmanager), politie (wijkagenten), welzijnsorganisatie MeanderOmnium en de 2 Zeister woningcorporaties (Woongoed Zeist en de R.K. Woningbouwvereniging Zeist). Door deze samenwerking, kunnen we vraagstukken makkelijker samen oppakken.

Duurzame buurtinitiatieven

In sommige buurten worden collectief zonnepanelen ingekocht, in andere buurten worden er samen moestuinen beheerd. De gemeente vindt duurzaamheid heel belangrijk. Daarom stimuleert en ondersteunt zij dit soort initiatieven van inwoners.

Wilt u weten wat er in Den Dolder en omgeving speelt op dit gebied? Neem contact op met Corina Onderstijn, via c.onderstijn@odru.nl of telefoonnummer 088 022 5024.

Ook kunt u deze initiatieven vinden op de website samenduurzaamzeist.nl.

Wijkinitiatief

Wijkgericht Werken stimuleert initiatieven uit de samenleving die de leefbaarheid ten goede komen. Heeft u een goed idee voor uw wijk? Wellicht kan uw wijkteam het plan financieel ondersteunen met het wijkbudget of kunnen wij u helpen bij het realiseren van uw plannen?

Lees verder

Aanvraag straatfeest

U kunt een straatfeest of buurtbarbecue schriftelijk aanvragen. De gemeente beoordeelt of het een melding klein evenement of een evenementenvergunning betreft. Dit is onder andere afhankelijk van de locatie.

Den Dolder informatie

Den Dolder is een klein, rustig dorp met ongeveer 3800 inwoners. Het bevindt zich in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug.

Historie

‘Dolder’ betekent laagte, dus Den Dolder betekent ‘de laagte’. Deze naam werd voor het eerst genoemd in het jaar 1239. Maar de oude plaats is niet het huidige Den Dolder. In de dertiende eeuw was Den Dolder een plaats in een veengebied iets noordelijker.

Het huidige Den Dolder ligt dus op een andere plek. Door de eeuwen heen was het vooral een plaats waar veel landbouw plaatsvond. Er werd vooral veel turf gewonnen. In 1860 werd de bouw van een spoorlijn gestart en vanaf 1864 was deze in gebruik.

Vanaf 1902 kwam het dorp echt in ontwikkeling door de komst van de zeepfabriek ‘De Duif’ en bijbehorende arbeidswoningen. Ook de Willem Arntz Hoeve zorgde voor woningen en werkgelegenheid. Sindsdien groeit het dorp.

Bereikbaarheid

Den Dolder heeft een station genaamd Den Dolder en het ligt op de lijn Utrecht-Amersfoort. De A28 en N238 lopen langs Den Dolder. Het dorp is dus zowel met het openbaar vervoer als met de auto te bereiken.

Bedrijven en instellingen

In Den Dolder is de fabriek van het bekende sauzenmerk Remia te vinden. Den Dolder staat bekend om het relatief hoge aantal psychiatrische instellingen in het dorp.

Sport en recreatie

In Den Dolder zijn verschillende sporten te beoefenen; onder andere voetbal, tennis en volleybal. Ook kan er in de bosrijke omgeving heerlijk gewandeld worden.