Wijkteam Zeist-West

wijkmanager Antoinette van Dijck
Wijkmanager Zeist-West Antoinette van Dijck

In deze wijk vindt u de buurten Griffensteijn, Kersbergen, Nijenheim, Crosestein, De Clomp, Brugakker, Vogelwijk, Couwenhoven, Blikkenburg en omgeving, Weidegebied.

Wilt u iets bespreken over uw wijk? U kunt dan terecht bij uw wijkteam.

Heeft u een vraagstuk dat u met de wijkwethouder wilt bespreken? Wijkwethouder Wouter Catsburg heeft geen spreekuur, maar hij komt op verzoek naar u toe als u iets wilt bespreken. Bel het bestuurssecretariaat via telefoonnummer 14 030 om een afspraak te maken.

Om te zorgen dat het fijn is om in een wijk te wonen, werken en recreƫren werken we samen met verschillende organisaties.

Een wijkteam bestaat uit mensen van de gemeente (wijkmanager), politie (wijkagenten), welzijnsorganisatie MeanderOmnium en de 2 Zeister woningcorporaties (Woongoed Zeist en de R.K. Woningbouwvereniging Zeist).

In sommige buurten worden collectief zonnepanelen ingekocht, in andere buurten worden er samen moestuinen beheerd. De gemeente vindt duurzaamheid heel belangrijk. Daarom stimuleert en ondersteunt zij dit soort initiatieven van inwoners.

Ook kunt u deze initiatieven vinden op de website samenduurzaamzeist.nl.

Wijkgericht Werken stimuleert initiatieven uit de samenleving die de leefbaarheid ten goede komen. Heeft u een goed idee voor uw wijk? Wellicht kan uw wijkteam het plan financieel ondersteunen met het wijkbudget of kunnen wij u helpen bij het realiseren van uw plannen? Vul het plan en uw gegevens in via onderstaande button. Uw wijkteam zal uw aanvraag vervolgens beoordelen.

Wijkbudget aanvragen

U kunt een straatfeest of buurtbarbecue schriftelijk aanvragen. De gemeente beoordeelt of het een melding klein evenement of een evenementenvergunning betreft. Dit is onder andere afhankelijk van de locatie.