6-jarige Mats Freen krijgt eerste Zeister Kinderlintje

Categorieën

  • Overig

Mats Freen uit Zeist ontving vrijdag 25 november het eerste Zeister Kinderlintje uit handen van burgemeester Koos Janssen. Het Zeister Kinderlintje is in het leven geroepen om kinderen die zich onbaatzuchtig voor de samenleving inzetten, erkenning te geven voor hun daden. De onderscheiding is uitgereikt in de klas van Mats op de Damiaanschool.

Mats steekt, ondanks zijn jonge leeftijd, veel liefde, tijd en energie in het helpen van mens en milieu. Zo wil hij de wereld ‘een beetje schoner en mooier maken’. Hij gaat vaak op pad in zijn buurt om die zwerfafvalvrij te maken. Ook trekt hij zich het lot van vluchtelingen aan. Zo heeft hij een inzamelingsactie gehouden bij de Jumbo waarbij hij geld heeft opgehaald voor Oekraïense vluchtelingen. Van het opgehaalde geld heeft hij boodschappen voor hen gekocht.

Vanwege zijn gedrevenheid op zo’n jonge leeftijd om de wereld een beetje mooier te maken krijgt Mats het Zeister Kinderlintje. Hij is volgens de gemeente en een voorbeeld voor andere kinderen in Zeist. Een 5-koppige jury heeft Mats geselecteerd voor het lintje.

Voorzitter van de jury, jongerenraadslid Michaela Oostindie: “Mats geeft op een jonge leeftijd al heel veel om zijn medemens. En wij vinden het ongelooflijk knap dat hoe hij op die leeftijd omgaat met moeilijke onderwerpen als de oorlog in Oekraïne. Hij wilde meteen iets doen voor de vluchtelingen en hen uit de brand helpen. Dat vinden wij ongelooflijk daadkrachtig en stoer.”