Bijna 600 aanmeldingen voor Burgerberaad Jaarwisseling

Categorie├źn

  • Leefomgeving

Maar liefst 593 inwoners hebben positief gereageerd op onze persoonlijke uitnodiging om deel te nemen aan het Burgerberaad over de jaarwisseling. De burgemeester heeft die namens de gemeenteraad op 22 maart gestuurd aan een paar duizend inwoners, die door loting waren gekozen.

Het Burgerberaad Jaarwisseling gaat de komende maanden aan de slag met een advies voor de gemeenteraad. Dat advies gaat over de vraag: "Hoe zorgen we in onze gemeente samen voor een jaarwisseling waar we ons met elkaar op kunnen verheugen?"

Betrokkenheid

Burgemeester Koos Janssen: "We zijn heel blij met dit hoge aantal aanmeldingen. Het getuigt van enthousiasme onder onze inwoners om een bijdrage leveren en mee te denken. Dat is mooi om te zien."

De gemeente heeft uit de aanmeldingen, opnieuw via loting, een gevarieerde groep van 100 inwoners samengesteld. Alle mensen die zich hebben aangemeld, ontvingen op 6 april via e-mail een bericht of ze geselecteerd zijn voor het Burgerberaad. Het Burgerberaad gaat vanaf 8 mei aan de slag. In 5 bijeenkomsten werkt het Burgerberaad aan een gezamenlijk advies over de jaarwisseling. Op 16 mei biedt het Burgerberaad zijn advies aan de gemeenteraad en het college aan.

Jaarwisseling

Inwoners vieren de jaarwisseling op veel verschillende manieren. Het gaat om traditie, een jaar afsluiten, gezelligheid en samenzijn. Maar helaas spelen ook veiligheid, (vuurwerk)overlast en vervuiling een rol. Waar de 1 van geniet, kan voor de ander vervelend zijn. De gemeenteraad wil daarom graag kijken hoe we samen de viering van onze jaarwisseling kunnen vernieuwen en verbeteren. Daarbij maakt de gemeenteraad graag, via het Burgerberaad, gebruik van de ervaring en inbreng van inwoners.

Op de hoogte blijven

Inwoners, ondernemers en organisaties die op de hoogte willen blijven van de voortgang van het Burgerberaad, kunnen zich abonneren op de e-mailnieuwsbrief. Abonneren kan via www.zeist.nl/burgerberaad.